Zij gingen je voor

Na tweemaal een afgescheurde voorste kruisband (2017 & 2019) door toedoen van het geweldige spelletje voetbal, was ik er klaar mee en wilde ik graag hiervan goed herstellen d.m.v. operaties. Hierna heb ik een korte periode gehad dat ik niet goed wist waar ik naar op zoek was qua sport. Na veel te hebben gesproken met mijn omgeving ben ik naar Tim gegaan voor een gesprek, proefles gedaan de volgende week en sindsdien lekker aan de bak. Ik merk binnen 1 maand al bij mezelf dat ik vooral conditionele progressie aan het boeken ben. En ook mijn techniek bij de verschillende bewegingen gaat met stappen vooruit. Natuurlijk ben ik er nog lang niet maar al lerende kom ik er zeker! Gelukkig zijn we nog lang niet klaar.

Ondanks vele niveaus en verschillen in situaties, leeftijden en fysieke verschillen helpt iedereen elkaar zijn of haar oefeningen af te maken en dit ook te respecteren wanneer dit minder is dan hij/haarzelf. Dit maakt het des te leuker om zo veel meer te zien van mensen die je normaal in een andere setting treft, of überhaupt nooit treft.

Voor mij heeft Fit & Krachtig al veel veranderd. Ik heb meer kracht, een verbeterde conditie, gewichtsverlies en ook een heerlijke manier gevonden om mijn energie kwijt te kunnen waar ik eerder mee bleef zitten. Ik zou Fit & Krachtig zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een hele andere ervaring binnen het sporten. Dan hebben we het over WOD Groepstrainingen i.p.v. sportschool, bijv. In mijn eigen geval een hele nieuwe ervaring ten opzichte van een eerdere sport als voetbal. Deze vallen uiteraard ook uitstekend te combineren.

Milan Bakker

Mijn zoons doen mee met de kidstraining en ik werd nieuwsgierig. Wilde graag fit worden en krachttraining leek mij ook wel wat. Ik wist toen nog niet hoe goed krachttraining voor je lijf was, maar ik wilde me wel wat beter in mijn lijf voelen en verwachtte dat krachttraining naast conditietraining ook de vormen van je lijf verbeterd. Daarnaast wilde ik ook gewicht kwijt, maar wilde dat vooral ook duurzaam.

Ik heb voor Fit & krachtig van alles gedaan aan sport. Veel ook voor de komst van mijn kinderen. Tijdens de eerste 10 jaar van mijn kinderen heb ik weinig gedaan, wel veel onbevredigende pogingen om veel beweging / sport weer toe te voegen aan mijn leefstijl.

Sinds ik lid ben bij Fit & Krachtig ben heel veel fitter en sterker geworden. Ik merk dat ik de oefeningen beter kan, ontwikkel in de wijze waarop ik de oefening uitvoer en ook de kracht/ conditie die ik daarbij inzet. Ik ben afgelopen jaar een aantal kilo kwijt en dat gaat zoetjes aan door. Doordat ik lichamelijk fitter word, ben ik dat geestelijk ook. Daarnaast heb ik nooit meer pijn heb in mijn onderrug. Ik voel me veel fijner in mijn lijf.

Ik heb ontzettend veel plezier aan deze vorm van sport; het zweten en ‘stuk gaan’ tijdens een WOD en vooral het nagenieten als het klaar is. En ook het competitieve element, waar je overigens wel of niet aan mee kan doen, maar ik voel het en het maakt het voor mij leuker om ervoor te strijden. Het maakt me trots als ik kan vertellen dat ik deze sport beoefen. En ook als ik weer een WOD heb volbracht :-).

Ik merkte dat ik echt vooruitging toen ik niet meer dagelijks last had van spierpijn, haha (en dat heeft toch echt wel een paar maanden geduurd). Toen ik het touwtjespringen makkelijk 100 herhalingen kon doen (eerst lukte me 5 keer niet eens en was ik kapot na 10 herhalingen). Dat het me lukt me op te trekken aan de bar (nu nog met dik elastiek). Dat de wall balls me steeds minder moeite kosten. En ga zo maar door eigenlijk…

Fit & krachtig onderscheid zich in de laagdrempeligheid. Het maakt echt totaal niet uit wie je bent, wat je doet in het dagelijks leven, hoe zwaar (of licht) je bent, hoe oud je bent, wat je doet in het dagelijks leven, hoe fit je bent. Iedereen kan het doen en dat verkondig ik vaak. Een ander heel belangrijk ding is de goede begeleiding. Je merkt de kennis en ervaring en de vakmanschap bij Tim, Cindy en Tim. En dat er hoger belang wordt gehecht aan het goed uitoefenen van de oefening dan aan het gewicht of de tijd. Daarentegen is ‘kom op, doorzetten, werken’ ook een goede uitspraak op zn tijd :-).

Monique Lampe

Ik werd lid bij Fit & Krachtig omdat ik graag wat fitter wilde worden en wat gewicht wilde verliezen. Ik twijfelde of sporten wel wat voor mij was, aangezien ik een schouderblessure heb en sommige oefeningen boven het hoofd gaan daardoor wat minder. Inmiddels ben ik meer dan 10 kilo kwijt en heb ik leren doorzetten waar ik vroeger stopte, daarnaast voel ik mij een stuk fitter. Ik ga tegenwoordig met heel veel zin naar de box. Iedereen sport er op eigen niveau, het is laagdrempelig en je voelt je snel op je plek. Fit & Krachtig is laagdrempelig qua toegang, je voelt je snel op je plek, vakkundige, enthousiaste en gezellige instructeurs van hoog niveau. Het geeft altijd een voldaan gevoel als je klaar bent met sporten en er worden ook nog leuke en leerzame dingen buiten het sporten georganiseerd.

Bob Koning

Ik ben lid geworden bij Fit & krachtig omdat mijn lichaam had meer behoefte aan kracht en energie, hij functioneert al 60 jaar en dit is een goede basis voor onderhoud aan lichaam en geest. Ik had in het begin wel twijfels of ik de jongere mensen bij kon houden. Maar toe ik kwam trainen merkte ik dat iedereen op zijn/haar eigen niveau sport. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, niet of je veel of weinig hebt gesport iedereen wordt met hetzelfde respect behandeld en in de groep word je gemotiveerd en gestimuleerd. Ik merkte al snel dat ik mij beter in mijn vel ging voelen en meer energie had. De trainers zijn zeer gemotiveerd om jou te helpen en vooruit te helpen als je denkt dat je iets niet kunt is er altijd wel een aanpassing zodat je evengoed mee kan doen.

David Steur

Ik was veel te zwaar en wilde heel graag afvallen. Ik ben gestart met personal training omdat ik echt iemand nodig had die mij in dit moeilijke traject zou gaan begeleiden. Eigenlijk schaamde ik mij voor hoe ik eruitzag. Ik had al verschillende sporten gedaan, maar altijd voor korte duur. Ik ben nu ruim 3,5 jaar verder, ben ongeveer 30 kg kwijtgeraakt en een nieuwe hobby erbij gekregen: Groepstraining bij Fit & Krachtig! Ik voel mij fantastisch, veel zekerder en blijf goed op gewicht omdat ik op een gezonde manier ben gaan leven.

Mijn leven is totaal veranderd! In het verleden vond ik het vreselijk om te sporten, nu ben ik er bijna aan verslaafd! Ik ben door te sporten bij Fit en Krachtig slanker en sterker geworden, betere conditie en veel meer energie gekregen! De groepslessen zijn met Max. 10 personen zodat er ook ruimte is om leden aan te spreken op hun houding. Mij leven is totaal veranderd! 3,5 jaar geleden vond ik t vreselijk om te sporten, nu ben ik er bijna aan verslaafd!

Fit en Krachtig is een echte Community, gezellig met elkaar, lachen aanmoedigen, ieder sport op zijn eigen niveau. Ik ben door te sporten bij Fit en Krachtig slanker en sterker geworden, betere conditie en veel meer energie gekregen! Hoe moe ik ook ben, Groepstraining geeft me energie! Ik kom herboren thuis. Ik kan dit iedereen aanbevelen als graag wil afvallen en goede begeleiding nodig hebt. Maar ook personen die fit willen worden en/of blijven, lekker willen sporten in een kleine groep en bij een Community willen horen. Ik ben me zoveel gelukkiger gaan voelen, dit gun ik jou ook!!!!

Sandy Mul

Sinds ik ben gestopt met turnen 10 jaar geleden, ben ik al op zoek naar een nieuwe sport. Ik ben fanatiek en haal graag het beste in mezelf naar boven. Ik heb in de afgelopen jaren niet eerder een sport gevonden waar ik weer zo uitgedaagd wordt. Andere sporten (fitness, zumba, groepslessen bij de fitness, hardlopen, zwemmen) daagde niet genoeg uit waardoor ik snel weer stopte.

Uit de groepstraining bij Fit & Krachtig haal ik energie, ik word er blij van! Ik had wel twijfels of ik dit wel leuk genoeg zou vinden om vol te houden en of ik wel beter zou worden. Maar inmiddels ben ik 8,5 kg afgevallen en mijn lichaam ziet er sportief en slank uit. Omdat ik het sporten zo leuk vind lees ik ook boeken van atleten en kijk ik vlogs en docu’s. Hier leer ik veel van ook over eetgewoontes.

Tijdens de lockdown merkte ik pas hoe fit ik was. Ik ben in september pas echt fanatiek gaan sporten. In december merkte ik dat ik echt heel fit ben. Zo fit ben ik in 10 jaar niet meer geweest. Fit & Krachtig onderscheid zich door te trainen in kleine groepen. Er sporten leuke mensen die elkaar motiveren. Iedere les krijg ik wel weer een goede tip voor verbetering. Je krijgt persoonlijke begeleiding en de coach weet wat je kan en waar je op kan verbeteren.

Sinds ik train bij Fit & Krachtig heb ik meer energie, betere conditie, meer kracht en ben afvallen. Sportief en gezond eten is een gewoonte geworden. Ik zou het sporten bij Fit & kracht aan iedereen aanraden die sportief is of dat wil worden. Mensen die net als ik eerder geen sport vonden waar zoveel componenten samen komen.

Sanne Floris

Ik zocht na het fitnessen een nieuwe uitdaging en heb mij daarom aangemeld bij Fit & Krachtig. Sinds ik daar lid ben is mijn conditie aanzienlijk verbeterd. Dit merkte ik vooral toe ik minder moe begon te raken van bewegingen waarbij ik voorheen snel buiten adem raakte.

Ik vind de personal touch en de ambitie die het team van coaches bij Fit & Krachtig inbrengt heel tof. Ik wil graag verder werken aan mijn conditie en energie en ik ben ervan overtuig dat trainen bij Fit & krachtig mij hierbij gaat helpen! Ik kan dit iedereen aanbevelen die een fittere versie van zichzelf wil worden.

Tom Zonneveld

In de sportschool vond ik sporten nooit leuk. Ik deed altijd hetzelfde rondje en als ik geen zin meer had, stopte ik. Maar ik wilde wel graag fitter worden. Ik merkte dat ik iemand nodig heb die me motiveert om heen te gaan en om alles te geven. Ik was in het begin bang dat ik met mijn slechte conditie en weinig kracht buiten de boot zou vallen. Gelukkig is dit niet zo en zijn er heel veel verschillende mensen met verschillende niveaus.

Voorheen verwisselde ik ieder jaar van sport, maar bij Fit & Krachtig ben ik sporten veel leuker gaan vinden en heb meer zin om te gaan sporten. Ik merk dat ik stappen vooruit maak, waardoor ik gemotiveerder raak. Helemaal wanneer ik consequent kom trainen.

Tim begeleid goed tijdens het sporten en heeft ook oog voor blessures. Dat vind ik erg belangrijk. Daarnaast hangt er een hele ongedwongen sfeer. Hoe slecht Je conditie bijvoorbeeld ook is, je hebt nooit het gevoel dat je je hoeft te schamen. Iedereen kan meer komen, daarom zou ik aan iedereen kunnen adviseren om bij Fit & Krachtig te gaan sporten, welk niveau je ook hebt, iedereen kan meekomen!

Lisa Wessels

Meer balans, veel fitter, krachtiger, scherper en ook nog eens 10 kilo afgevallen. Nooit gedacht dat het mogelijk was. Alleen was het ook zeker niet gelukt. Daarom ben ik blij dat ik de stap gezet heb om contact te zoeken met Tim. Bij de intake was het me al duidelijk dat Tim weet wat nodig is om resultaten te behalen. En dat dit alleen mogelijk is met 100% inzet van beide kanten.

De voedingsadviezen in combinatie met de intensieve maar prettige trainingen met veel afwisseling hebben geleid tot een optimaal resultaat. Door de aanpak van Tim is ook het plezier om te sporten weer helemaal terug. Kortom een aanrader voor iedereen die echt resultaat wil boeken!

Ton Floris

Ik ben bij Fit & Krachtig gaan sporten om Grenzen te verleggen, sociaal contact en de variatie in trainingen (verrassingselement)

Zo nu en dan thuis sporten (van krachttraining tot yoga), maar dit verslapte steeds meer. Ongeveer zes jaar geleden heb ik, meerdere malen per week, een aantal jaar in de sportschool gestaan. Mijn vetmassa is wat naar beneden gegaan. Ik heb meer uithoudingsvermogen, ben veerkrachtiger geworden (zowel mentaal als fysiek), ben krachtiger geworden en ik heb over het algemeen meer energie. Ik ben ook cognitief wat scherper geworden. Ik heb voor mijzelf nog inzichtelijker gekregen hoe heerlijk het is om grenzen te verleggen. Ik heb meer vertrouwen gekregen in het sturen en behouden van mijn mindset. En ik ben fysiek letterlijk steviger in mijn schoenen gaan staan. Wat ik eruit geleerd heb is dat ik mijn tempo af en toe mag verlagen. Dat ik meer op mijn vorm mag letten, daar meer de focus op mag gaan leggen. Dat het tempo dan vanzelf komt.

Na ongeveer 4 weken. Ik kreeg toen ook het impuls om van 2x per week naar 3x per week te gaan. Het hebben van spierpijn was een stuk korter geworden. Het vrijblijvende, het contact en hoewel je in groepsverband WOD’s doet, er genoeg persoonlijke aandacht is. Ook in groepsverband is er maatwerk van toepassing door het bieden van verschillende opties / niveau’s per oefening. Er wordt tussen neus en lippen ook gesproken over o.a. mindset, voeding en de rust die genomen dient te worden. Er is een duidelijk gunfactor voelbaar voor het creëren van een fitter lichaam en een leven met meer geluk en stabiliteit. Tim (en eigenlijk al zijn collega’s) kan ik het best beschrijven als vriendelijk, rustig, aanmoedigend, stimulerend, vakkundig en tegelijkertijd, wanneer nodig, decimerend en strikt.

Ik kan Fit & krachtig aan iedereen aanbevelen met het verlangen om zichzelf te beteren, om grenzen te verleggen en die op zoek zijn naar een manier om zichzelf te versterken door de weerstand op te zoeken en om hiermee te leren spelen in plaats van hiervoor te vluchten.

Bedankt voor het opzetten van Fit & Krachtig. Bedankt voor je warme welkom, je openheid en voor wie jij bent. Het inspireert mij en doet mij realiseren dat een explosieve kracht, een goede conditie en een fit lichaam heel goed samen kan gaan met een zekere sereniteit, een innerlijke rust en openheid.

Johan Haagsma

Ik ben bij Fit & Krachtig gaan sporten omdat ik Fit wilde worden, maar dat ook wilde blijven. De resultaten kwamen al redelijk snel, ik ben afgevallen maar ook mijn kracht is toegenomen. Voor mij als brandweer is het belangrijk dat ik fit blijf. Ik kan dit iedereen aanbevelen die eenzelfde soort beroep heeft. De trainingen zijn leuk en altijd anders. Daardoor gaat het sporten nooit vervelen.

Bart Weel

Ik werd lid bij Fit & Krachtig omdat ik graag weer wat fitter wilde worden. Ik twijfelde wel of ik het vol zou houden of ik de zin en tijd ervoor had. Ik had wel een sportieve basis met fitness, kickboksen en voetbal, maar dat ik had al een tijdje niets gedaan. Het grootste resultaat dat ik tot nu geboekt heb is, dat ik weet dat sporten echt leuk kan zijn. De Community en teamspirit bij Fit & Krachtig is echt heel hoog. Het is gezellig en iedereen steunt elkaar. Ik kan sporten bij Fit & krachtig iedereen aanbevelen!

Maurice Aben

Mijn beeld bij een sportschool was er een van opgepompte spieren, jonge, vlotte en snelle gasten, moeilijke en ingewikkelde apparatuur. Kortom een omgeving waar ik als 60-jarige met een buikje en een conditie ver beneden peil toch eigenlijk niet meer kon vertonen

Bij Fit &Krachtig mag je zijn wie je bent en kan je trainen naar je eigen mogelijkheden. Echt maatwerk en iedereen mag op zijn eigen niveau bezig zijn. Gelukkig geen machocultuur en “kijk mij eens” sfeertje, maar respect en enthousiasme voor ieder zijn eigen inspanningen. Dat werkt voor mij zeer stimulerend en voel me daar goed bij!

Ik voel me nog steeds gezond en nu ook echt heel veel fitter!! Ik leef bewuster, maak veel meer gebruik van dagelijkse momenten om te trainen. Met boodschappen doen, in de tuin werken, traplopen, de fiets i.p.v. de auto, een stretchoefening tussendoor, op het werk een half uurtje lopen i.p.v. zitten en tijd afwachten. Kortom, lekker in mijn vel en lekker in mijn hoofd.

Ik raad het sporten iedereen aan die naast gezond vooral fit door het leven wil gaan. Mijn angstbeeld is weg dat ik later na mijn werkzame leven gezond in een stoel zit, maar niet in staat ben er op uit te trekken en beperkt ben om dingen te ondernemen. De aanpak en het meenemen van de groep in alle oefeningen op een zeer verantwoorde manier en met veel kennis vormgegeven wordt. Oprechte en kijkend naar mogelijkheden en rekening houdend met individuele beperkingen van de sporter. Van daaruit toch verbeteringen en groei en verbetering realiseren in bewegingen, spierkracht en uithoudingsvermogen.

Leo Bik

Ik moest een keuring doen voor de brandweer. Ik heb Tim gevraagd om mij te helpen in de training daarvoor om zo in korte tijd deze keuring te halen. Ik had al een tijd niet gesport door Corona en een slijmbeursontsteking, waardoor ik extra mijn best moest doen. Tim motiveerde en enthousiasmeerde mij om het beste uit mezelf te halen! Tim zijn motto is: “Je gaat het halen ipv ik ga het proberen.”

Dat was een goede stok achter de deur. Ik heb mijn keuring gehaald! Ik voel mij fitter en sterker. Het op maat programma wat Tim gemaakt heeft was echt super! Ik ging steeds een stapje verder en merkte dat ik steeds meer kon. Tim hielp ook met goede massage op mijn drukpunten om zo mijn schouder weer sterker en beter te maken. Deze combinatie is echt uniek! Je kunt trainen en revalideren tegelijk!

In het begin dacht ik het lukt me nooit om zoiets zwaars te tillen, aan het einde merk je dat het echt veel beter gaat. Ik heb nu meer energie, meer kracht, betere conditie en veel minder pijn! Ik zou het iedereen aanraden die een specifieke vraag heeft of een doel voor ogen heeft. Maar ook mensen met bepaalde gezondheidsklachten aan bijvoorbeeld gewrichten zou ik zeker Fit en krachtig adviseren.

Maartje Verkerk

Boek hier je gratis proefles