OVER

Tim Koning

Op mijn 18de verjaardag woog ik 110 kilo en toen was ik er echt klaar mee. Ik was klaar met mijn schamen in mijn zwembroek, met weinig zelfvertrouwen hebben en vooral die slechte conditie en ongezonde gewoontes die ik er op nahield. Zoals veel drinken, ongezond eten en slecht slapen.

Dit moest anders, dus ik ging sporten en gezonder eten. In een jaar tijd viel ik 20 kilo af. Dat ging gepaard met vele ups en downs, zoals:

  • Iedere keer weer een nieuw dieet volgen
  • Niet altijd gemotiveerd zijn om te sporten
  • Het gevoel dat het niet snel genoeg ging, waardoor ik weer te snel iets anders ging proberen en nooit iets afmaakte.

Deze tegenslagen heb ik overwonnen en uiteindelijk heeft dit geleid tot een leven waarin ik kan genieten, een leven dat in balans is. Ik voel me fit, vind het leuk om te sporten en kan evengoed af en toe een borrel doen. Dit proces heeft mij gevormd als persoon en laten zien dat alle obstakels te overwinnen zijn, met de juiste hulp en commitment en zelfvertrouwen. Dit is waar mijn passie voor krachtsport en voeding geboren is.

Dit is waar de basis voor Fit & Krachtig is gelegd. Fit & Krachtig is een bedrijf waar ik met deze passie mensen help. Met de juiste krachttraining, voeding en mindset coaching ontwikkelen zij een gelukkig, fit en krachtig leven.

Na een aantal jaar in fitnesscentra te hebben rondgelopen en vele mensen te hebben getraind, behaalde ik niet de resultaten die ik wilde halen. Ik wilde meer impact maken en ging mij verdiepen in wat er voor nodig is om blijvend resultaat te behalen. Na vele opleidingen te hebben gevolgd kwam ik er achter dat er meer facetten een rol spellen dan alleen maar training en voeding, ook mindset, relaties en slaap en herstel spelen een grote rol bij het creëren van een fit, gezond en gelukkig leven. Dus ik wilde een bedrijf creeren die mensen voorziet en helpt bij het ontwikkelen van deze 5 gebieden. Dat is wat we iedere dag weer proberen te laten terug komen in de groepstrainingen.

Omring jezelf met mensen die je omhoog liften

Het idee begon zo. Na zelf een aantal jaren in de sportschool gelopen te hebben, was ik mijn motivatie kwijt. Iedere keer hetzelfde rondje, dezelfde oefeningen, weinig resultaat en het was niet echt gezellig omdat iedereen met oortjes in liep. Ik wilde iets anders, iets dat mij zou uitdagen en mij motivatie en energie zou geven. Ik had het idee dat ik alleen maar groter werd, een mindere conditie kreeg en alle oefeningen had ik ook wel gezien.

Toen deed ik iets wat mijn leven veranderde. Ik gaf mij op bij een Groepstraining box en vanaf het eerste moment was ik verliefd op de sport. Iedere training was anders, iedere training was een uitdaging en ik trainde met andere mensen die hetzelfde doel hadden als ik, namelijk een fitte en gezonde leefstijl en vooral heel veel plezier hebben met trainen.

Ik merkte dat het trainen met anderen mijn grenzen liet verleggen, maar ook  nam ik de gezonde gewoontes aan van de mensen met wie ik trainde. Verder had na iedere training een voldaan gevoel en boekte ik weer vooruitgang. Daarnaast leerde ik nieuwe mensen kennen en kreeg nieuwe vrienden.

Jij bent uniek!

Ik vond Groepstraining zo fantastisch, dat ik snel mijn diploma’s behaalde en naast mijn baan als personal trainer, Groepstraining coach werd. Ik ging mijn Personal training klanten steeds meer oefeningen geven uit het Groepstraining. Ik ging mezelf steeds meer verdiepen in het trainersvak en heb me toen opgegeven bij Overload Worldwide een van de beste trainingsinstituten van Nederland.

Hier leerde ik hoe ik de juiste trainingsopbouw  kon opzetten en dat ieder persoon anders was en een andere prikkel nodig heeft om resultaat te behalen. Dit leerde ik door de trainingstechnieken en protocollen op mezelf toe te passen. Ik ging dit eerst toepassin in mijn eigen trainingen ging met sprongen vooruit. Vervolgens ging ik het toepassen op mijn klanten en in de groepstrainingen en ook mijn klanten maakte  flinke stappen. Deze methode gebruik ik nu nog steeds tijdens de lessen van Fit & Krachtig.

Maar dit was niet het enige dat ik leerde bij Overload. Ik leerde iets waar ik tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor ben. Ik leerde hoe ik mensen met lichamelijke klachten en blessures moest op trainen totdat deze klachten vrij waren. Zo leerde ik slijtage, knie problemen, lage rugklachten, schouderklachten oplossen, door deze mensen op de juiste manier te trainen en te behandelen. Zo help ik mensen stap voor stap  van hun klachten af.

Er is geen beste dieet, het gaat erom wat in jou leven past.

Dit is een uitspraak van Dokter John Bernardi. Deze leerde ik tijdens mijn opleiding Precision Nutrition, wat bekend staat als een van de beste voedingsopleidingen in de wereld. Tijdens deze opleiding leerde ik om mensen stap voor stap te coachen op hun voeding. Het gaat er namelijk niet om dat je 12 weken een dieet volhoudt, maar dat je een weg vindt die voor jou werkt en die jij je leven lang kunt volhouden.

Dat is mijn visie over voeding. Je wilt blijvend resultaat behalen en niet van dieet op dieet springen, of je leven lang blijven diëten. Een goed voedingspatroon wordt gevormd door de juiste gewoontes aan elkaar te plakken. Zo leerde ik een voedingspatroon ontwikkelen waarin ik kan genieten van ongezonde dingen, maar evengoed op een gezond gewicht blijf.

Of je wint of je leert!

Ik heb heel vaak gehad dat ik de handdoek in de ring wilde gooien. Dat ik wilde stoppen als het moeilijk werd. Maar door Groepstraining kwam ik in aanraking met mijn grootste inspiratie bron, Ben Bergeron. Door hem ben ik mijn gaan verdiepen in mindset. Deze factor maakt het verschil tussen het behalen van je doel of het falen. Het is vaak zo dat hoe wij naar dingen kijken, dat we denken dat we verslagen zijn. Dat we alleen problemen zien en geen oplossingen.

“Kracht en groei, komt van het continu overwinnen van tegenslagen en uit iedere situatie het beste willen halen. ”

Het zit ons allemaal wel een tegen, maar als we opgeven als het maar een beetje moeilijk wordt, komen we nergens. Als jij iets wilt is het belangrijk dat je stopt met stoppen en doorzet op moment die het moeilijk wordt. De trainingen bij Fit & Krachtig vormen je niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Je zet door waar je eerder zou stoppen, je verlegt je grenzen. Dit ontwikkelt een krachtig mindset, meer zelfvertrouwen en geloof in jezelf! 

Ik heb zelf een coach in de hand genomen die mijn help op het gebied van mindset. Van mijn Coach Otto Duijs heb ik geleerd dat het leven net is hoe jij er naar kijkt, het glas is half leeg of half vol. Je krijgt tegenslagen op je weg naar een fit lichaam met een krachtig mindset, het is aan jou hoe jij hierop reageert. Ik ben er om jou te helpen met deze weg en dat doe ik door je te coachen niet alleen op je training of je voeding, maar ook op een groei mindset, want deze drie dingen maken het verschil in het behalen van blijvend resultaat.

In 2017 heb ik Fit & Krachtig of gericht, de naam staat voor fit lichaam en een krachtige mindset. Ik wil met mijn bedrijf mensen door middel van mijn visie helpen aan een fitte leefstijl. Een leven waarin zij krachtige beslissingen nemen. Een leven vol zelfvertrouwen en geluk.

Wil jij ook blijvend resultaat? Klik dan op de button

Klik hier voor jou gratis proefles

Cindy Groot

Mijn naam is Cindy en ben lid geworden bij Fit & Krachtig in 2017. De lessen bij Fit & Krachtig geven mij al 3 jaar veel plezier. Je wordt niet alleen fitter, maar je krijgt ook veel nieuwe vrienden erbij waar je elke week mee kunt sporten!

In de 3 jaar dat ik sport bij Fit & Krachtig, heb al meerdere keren meegedaan aan wedstrijden. Door een doel te stellen, raak ik gemotiveerd om fit te blijven en dit doel te halen. Tim en de leden in de box, zorgen voor steun en helpen om samen het doel te bereiken. We zijn 1 community. In 2019 heb ik meegedaan aan de Dutch Throwdown en ben hier als 3e geëindigd. Dit was een hele ervaring en weer een extra motivatie om door te gaan met sporten.

De opleiding waar ik momenteel aan studeer is de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam. Ik wist vanaf mijn 16e al dat ik docent wilde worden en mensen wilde helpen aan een gezonder en fitter leven.

Sinds 2019 ben ik coach geworden bij Fit & Krachtig. Ik zorg ervoor dat mijn les energiek is en motiveer hierdoor de leden. Mijn doel is om mensen beter te laten bewegen. Ik probeer elke les het beste uit de leden te halen, zodat zij niet alleen fitter worden, maar ook met een positief en fijn gevoel mijn les weer verlaten.

Sinds 2020 geeft ik ook de Kids les. De positieve energie die ik niet alleen geef, maar ook krijg van de kids, zorgen voor een gezellige sfeer in de groep. Ik leer de kinderen motorisch sterker te worden in het bewegen, ik leer ze samenwerken, maar ook het zelf zoeken naar oplossingen. Van spelletjes, naar een serieuze WOD. Ik zorg ervoor dat de kids met een blij gevoel de les weer verlaten en weer zin hebben om volgende week terug te komen.

Boek hier je gratis proefles

FIT & KRACHTIG STAAT VOOR

  • Persoonlijke begeleiding en aandacht

  • Samen werken aan jouw doelen

  • Variërende trainingen

  • Voor iedereen: van beginners tot ervaren sporters

  • Het beste uit jezelf naar boven halen

ZET DE EERSTE STAP

Wil jij Fit & Krachtig worden? Zet de eerste stap en neem contact op voor een intakegesprek.

NAAR CONTACT