fbpx

Waarom en hoe werkt dit programma?

Zoals al eerder genoemd is het PHP (personal Homonal Profiling) Programma er op gericht om de homonale balans te balanseren en te optimaliseren. Verder zorgt deze voedingswijze ervoor dat de spijsvertering optimaal kan verlopen.

Veel van ons hebben een slecht werkende spijsvertering met als gevolg:

 • Winderigheid
 • Brandend maagzuur
 • Opgeblazen gevoel
 • Boeren
 • Overgewicht
 • Allergieën

Dit zijn allemaal symptomen van een slechte spijsvertering en dit komt vaak door een verkeerde combinatie van voedingsstoffen. Wanneer de spijsvertering niet optimaal werkt, kan iemand met een “gezond” dieet toch last houden van deze dingen en niet het resultaat behalen wat hij of zij wil behalen.

Enzymen

Enzymen zijn nodig om onze voeding te verteren. Het lichaam is echter niet instaat om meerdere enzymen in 1 keer in te zetten. Iedere voedingsstof heeft een eigen verteringsenzym. De enzymen die koolhydraten veteren zijn anders dan die eiwitten verteren. Wanneer niet alle voedingsstoffen in de maag worden verteerd, zet dit een rottingsproces in gang. Bij het rotten van voeding vind er gasvorming plaats.

Om dit rottingsproces te voorkomen is het van belang dat voeding gescheiden gegeten wordt. Zo kunnen alle voedingsstoffen optimaal door het lichaam opgenomen worden.

Koolhydraten

Koolhydraten en zetmeel veteren heel goed met groenten, maar niet met eiwitten. Ze zorgen ervoor dat de werking van het enzym hydroloric acid ( wat eiwitten verteerd) minder werkt. Daarom worden koolhydraten in dit dieet, in ieder geval in het begin apart gegeten. Er zijn uitzonderingen, maar daar komen we verder in dit programma op terug.

Eiwitten

Eiwitten combineren het beste met groenten. De samen werking met vet zorgt voor een stimulans van het anabole hormoon. Daarom zijn eiwitten, vetten en groenten een goede combinatie.

Fruit

Fruit wordt verteerd door een apart enzym, dat anders is dan andere koolhydraten. Daarom wordt fruit apart gegeten. Er kan in het begin voor gekozen worden om fruit voor 2 weken uit het eetschema te houden. Dit is omdat fructose direct naar de lever gaat. De lever vervult een belangrijke taak in het detoxen van het lichaam, maar kan deze taak niet uitvoeren wanneer hij fruit moet verwerken. Om gewichtsverlies een boost te geven dit een reden zijn om fruit voor 2 weken uit te sluiten.

Vetten

Vetten verminderen de verteringenzymen en worden daarom altijd in combinatie met groenten gegeten.

We gaan dus alle voedingsgroepen scheiden. Iets wat je maag darm systeem meer rust geeft.

Supplementen

De basis supplementen in de traject krijg je bij afname van dit programma. Dit zijn visolie, multivitamine en fundazymes.

Visolie zorgt voor een betere werking van onder andere de hersenen en helpt bij het oplossen van ontstekingen en inflamaties in het lichaam. Wanneer deze blijven bestaan, blijft het lichaam onder stress staan en kan het niet afvallen.

Multivitamine

Onze huidige voeding bevat minder vitamines en mineralen dan jaren geleden. Je lichaam heeft deze vitamines en mineralen nodig om processen zoals afvallen optimaal te laten verlopen. Daarom is het van groot belang om voldoende vitamines binnen te krijgen. Verder is uit recente studies gebleken dat mensen die stil stonden in het afvallen, een multivitaminen kregen toegediend en dat het afvallen vervolgens weer in gang werd gezet, zonder dat het eten werd aangepast.

Fundazymes

Zijn van belang om onze eiwitten goed te laten opnemen. Eiwitten zijn de bouwstoffen van je lichaam en bouwen niet alleen spieren, maar ook nieuwe cellen, huid, haar en nagels. Daarom is het van belang dat dit goed werkt. Daarnaast stimuleren fundazymes het maagzuur om beter te gaan werken. Veel mensen hebben slecht werkend maagzuur. Tekenen hiervan zijn bijvoorbeeld brandend maagzuur. Wanneer je maagzuur niet goed werkt worden voedingsstoffen niet goed opgenomen. Om het maagzuur optimaal te laten werken en de voeding goed te laten opnemen is het van groot belang om dit supplement toe te voegen.

Er wordt wel eens gezegd dat alle ziektes beginnen bij een maagzuur tekort. In alle gevallen van te vroeg overleiden, of overleiden als gevolg van een welvaartziekte is ontdekt dat allen een maagzuur tekort hadden.

Lees alle achtergrond informatie in de PHP Manual, deze kun je downloaden door hier te klikken.

De Regels voor de komende 21 dagen, daarna gaan we personaliseren

Personal Hormonal Profile™ Quickstart Rules

 1. Eet 6 maaltijden per dag
 2. Eet minimaal iedere 3 uur een maaltijd / snack
 3. Eet altijd voordat je een hongergevoel krijgt
 4. Eet maximaal 2 koolhydraatmaaltijden per dag
 5. Eet nooit 2 koolhydraatmaaltijden achter elkaar
 6. Vermijd combinaties van koolhydraten met eiwitten of vetten
 7. Drink tenminste 3 liter water per dag
 8. Supplementeer met visolie
 9. Train 2-4 keer per week
 10. Drink groene thee
 11. Houd een logboek bij met alles wat je eet en drinkt en het tijdstip waarop
 12. Sla nooit een maaltijd over; probeer altijd te eten volgens de ‘caveman rules’
 13. Vermijd vruchtensappen
 14. Vermijd suikerhoudende producten
 15. Supplementeer bij een tekort aan maagzuur altijd met ‘Fundazymes’
 16. Alles wat vliegt, zwemt, rent en groen is maar geen ‘barcode’ heeft is toegestaan!