fbpx

Meditatie: Rust in je hoofd

Connectie met anderen is heel belangrijk voor een mensen. Maar hoe zit het met de connectie met jezelf. Veel mensen kunnen in deze tijd nog maar moeilijk alleen zijn. Ze zeggen ik wordt dan helemaal gek.

Wanneer je alleen bent kan je juist over dingen nadenken. Daarnaast kan je goed je eigen gedachtegang horen. Het is de manier om zelfreflectie toe te passen.

Als jij niet met jezelf kunt zijn, hoe kan je dan van iemand anders verwachten dat die met jou kan zijn?

Heb je daar wel eens over nagedacht.

Meditatie helpt je ook om je af te sluiten van de dagelijkse drukte en heeft een zeer positief effect op het stressvrij maken van het lichaam.

Daar te focussen op je ademhaling, die altijd in het nu is. Word je weer rustig. Je merk dat je veel gedachtes hebt en als ik over mezelf spreek, schieten die van hot naar her. De ene keer zijn ze blij maar ze zijn ook vaak oordelend en negatief.

Door meditatie leer je dat gedachtes niet echt zijn, je leert dat ze komen en gaan en dat je er niet mee hoeft te doen.

Iedereen wordt wel eens verleid om in een meditatie mee te gaan met een gedachte, deze neemt je dan mee naar de toekomst of naar je verleden. Dit brengt allerlei emoties met zich mee, maar weet dat dit niet echt is.

Meditatie traint je om weer terug te komen naar het nu. Want de ademhaling waar jij je op focust is altijd in het nu. Gedachtes over de toekomst of het verleden lijden je af. Meditatie is een training om je bewust te maken dat je door je gedachte afdwaalt. Iedere keer dat dat gebeurt moet je niet boos zijn, want het is goed dat je het opmerkt. Zo wordt je steeds beter in meditatie en krijg je meer focus en rust in je leven.

Meditatie zorgt voor focus op dit moment. Deze focus kun je gebruiken om de taken die nu belangrijk voor je zijn te voltooien.

Meditatie werk stress verlagend en hoe minder stress je waar ook in je lichaam ervaart hoe gezonder je bent.

Stemmetje in je hoofd

Iedereen heeft een stemmetje in zijn hoofd. Je hebt er meerdere, maar over het algemeen heb je een engel en een duivel. De duivel zal je altijd veroordelen, de put in praten en negatieve gedachte in je hoofd rond laten gaan. Dit leid tot negatieve energie en negatieve energie trek negatieve dingen aan.

Het engeltje is motiverend, geeft zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen. Het zorgt voor een groeimindset waarin je kunt ontwikkelen. Dit zorgt voor een positief gevoel, en positieve gedachte trekken positieve dingen aan.

Je hebt beide stemmen nodig, want zonder de ene stem bestaat de andere niet. Zonder negatief, weet je ook niet wat positief is. Je wilt je alleen bewust worden van welke stem er spreek en zoveel mogelijk afstemmen op de positieve stem. Zodat je zoveel mogelijk positieve dingen kunt aantrekken.

Meditatie is de manier om rust te creƫren in je hoofd en de manier om het stemmetje in je hoofd even stil te krijgen. Je leert door meditatie de connectie met jezelf kennen en je wordt bewust van wat er in je omgaat.

Wanneer je dit vaak genoeg doet, leer je te schakelen tussen de stemmen en kun jij je mindset instant veranderen. Wat je denkt trek je aan, omdat alles energie is en positieve gedachte trekken positieve dingen aan.

Dit klink misschien heel spiritueel. En daar kan je in geloven of niet. Maar of je wilt of niet er zijn krachten in deze wereld waar onze wetenschap niet bij kan.

Hoe kan er uit een zaadje en grote sterke boom groeien? Hoe werkt het geboorteproces bij een mensen?

Onze wetenschap kunnen deze zaken niet nabootsen, dus er zijn krachten in deze wereld die niet te verklaren zijn. Deze krachten kun je omarmen en voor je laten werken, of je kunt je er tegen afzetten. Maar kijk goed om je heen er zijn krachten onzichtbaar dien niet te verklaren zijn, maar ze zijn er wel.

Mensen noemen deze krachten van alles, de vortex, de oneindige intelligentie, god. Waar je ook in gelooft moet je zelf weten. Maar er is een onzichtbare kracht actief en deze kun je beter omarmen. Ik ben mezelf de laatste tijd aan het verdiepen in het christelijke geloof en vind daar erg veel rust in.