fbpx

De maag speelt ook een belangrijke rol

De maag speelt een belangrijkere doel in de vertering van je voeding. Een tekort aan maagzuur kan bij veel mensen leiden tot voedingstekorten. Deze tekorten leiden weer tot allergie├źn en tot intoleranties. Daarom is het belangrijk om goed voor je maag en opname te zorgen.

Veel mensen hebben last van brandend maagzuur. Er wordt dan gedacht dat ze een overschot aan maagzuur hebben en dat een maagzuur remmer de oplossing is. Het is echter zo dat vele van hun geen maagzuuroverschot hebben, maar een maagzuur tekort. Bij een tekort is de opname van voeding al beperkt en wanneer je dan nog maagzuurremming gaat slikken wordt dit tekort alleen maar erger.

Iets wat een maagzuur tekort goed kan oplossen is gefermenteerde groente, appelazijn en fundazymes. Deze zorgen ervoor de het maagzuur weer op pijl komt, waardoor voeding beter verteerd kan worden. Alle voeding wat niet verteerd wordt, gaat namelijk rotten. Als gevolg van dit rottingsproces gaat het lichaam minder goed werken met aller lei gevolgen.

Verder helpt het om zo natuurlijk mogelijk te gaan eten en mee te eten met de seizoenen. Groente en fruit groeit niet voor niets in een bepaalde tijd van het jaar. Er zitten vitamines in die je in die tijd van het jaar nodig hebt. Hier vind je een lijst met seizoensgroente klik hier.

Het is ook belangrijk wanneer je last van een slechte vertering hebt. Dit kun je zien aan onverteerd voedsel in je ontlasting, dat je een periode voedingsmiddelen gaat scheiden. Zo is het dan niet slim om koolhydraten die bestaan uit granen, te combineren met eiwitten. De enzymen die deze voeding moet verteren gaan niet samen en daardoor krijg je meer stress op je systeem. Eet in die tijd bijvoorbeeld geen rijst of pasta met vlees. Maar eet je koolhydraten apart en je vetten en eiwitten gezamelijk. Dit zorgt ervoor dat je alles goed verteerd en zal je gemakkelijker helpen om weer gezond te worden.