fbpx

Dag 8: Van suiker naar vetverbrander

Aangezien je al lekker bezig bent in het programma zal je misschien al de nodige veranderingen merken. Het zou kunnen dat je wat minder energie ervaart of dat je wat meer honger krijgt. Dit komt omdat je lichaam nu gaat omschakelen van een ‘suikerverbrander’ naar een ‘vetverbrander’. Alle afvalstoffen en toxines liggen opgeslagen in je vet en deze komen vrij wanneer jij vet gaat verliezen. Dit is de reden dat sommige mensen puistjes krijgen of zich niet helemaal lekker voelen maar dit is normaal. De huid scheid afval uit het lichaam, dit doet het door middel van zweet, maar ook door puistjes. En wanneer er gifstoffen vrij komen kan het zijn dat je je wat minder voelt. Het kan ook zijn dat je even stil gaat staan in gewicht of vetverbranding omdat het lichaam dit maar in een bepaald tempo kan. Wanneer het lichaam namelijk te veel vetmassa in 1 keer gaat verbranden komen er ook heel veel gifstoffen vrij. Dit zal het lichaam niet toelaten, omdat de kans op schade te groot is. Het vernieuwen van cellen en het gezonder maken van cellen is een langzaam proces voor minimaal 1 jaar.

Eén van de manieren om afvalstoffen te elimineren is via de ontlasting. Het is dus niet onaannemelijk dat je al een positieve verandering merkt in de frequentie van je ontlasting. Als je alles goed hebt gedaan zal je wellicht nu consequent elke dag, 1 á 2 x per dag naar de wc gaan. Zelfs 3x per dag is geen probleem zolang de ontlasting niet overmatig stinkt en de substantie zo is dat je geen wc papier nodig hebt.

Bowel Transit Time
De doorlooptijd van je voeding door je spijsverteringssysteem wordt de “Bowel Transit Time” genoemd. De optimale transitie tijd ligt tussen 18 en 24 uur. Een kortere tijd wordt geassocieerd met een slechte vertering en een langere tijd met constipatie. Dit kan o.a. het gevolg zijn van een tekort aan maagzuur, vezels, water of beweging. Om te controleren wat jouw “Bowel Transit Time” is Kan je gaan timen met wat slechter verteerbare voeding zoals mais. Eet een paar korrels mais (het kan ook met koelvloeistof) bij een maaltijd en check je ontlasting, wanneer deze korrels verschijnen, weet je de “Bowel Transit Time”. De maagzuur test doen we door middel van het stapelen van fundazymes, deze test is al eerder uitgelegd.

Maar wil je het nogmaals doornemen dan zijn hier beide testen opnieuw te downloaden.