fbpx

Dag 7: Zo leer jij je spieren goed aanspannen

Zoals ik je al eerder verteld heb bepalen de trainingsparameters het resultaat uit je training. Af je niet iets sneller zwakt, of je meer of minder rust houd tussen de oefeningen die zorgt ervoor de “output” die de training jou geeft anders wordt. Daarom zijn trainingsparameters belangrijker dan je denkt, deze bepalen de hormonale output.

Neurolymfatische systeem

Wanneer er sprake is van een optimale connectie tussen de hersenen en de spieren, dan zou er logischerwijs ook een optimale spiercontractie plaatsvinden. Helaas is dit niet bij iedereen het geval. Dit is de reden waarom sommige mensen pijn, last of krachtverlies ervaren in een oefening.

Eén manier om de connectie tussen de hersenen en de spieren te optimaliseren is door gebruik te maken van Muscle Reflex Points. Dit zijn de punten die in de box te vinden zijn op de zwarte posters. Het activeren van de reflexpunten stimuleert zowel de lymfedrainage (afvoer van afvalstoffen) als de neurologische input van de diverse spieren en spiergroepen.

In de praktijk wordt keer op keer aangetoond dat deze reflexpunten het lymfesysteem en het neurologische systeem stimuleren, waardoor spieren extra / beter geactiveerd worden. Waardoor je deze beter kunnen aanspannen, meer mobiliteit ervaart, meer stabiliteit ervaar en een oefening beter kunt uitvoeren. Waanneer jij een spier beter kan aanspannen, een oefening kan doen in een grotere bewegingsuitslag, zal dezelfde oefening je veel meer resultaat opleveren. Wanneer je meer stabiliteit hebt in een oefening zal dit je minder blessures opleveren in de toekomst. Dus het is slim om gebruikt te maken van deze punten.

Buikspieren activeren
Praktisch gezien betekent dit dat je, wanneer er sprake is van bijvoorbeeld zwakke buikspieren, voorafgaand aan het trainen van de buikspieren eerst je buikspieren gaat activeren. En het klinkt gek, maar dat doe je door middel van het gedurende 60 seconde kloppen met je handen op de binnenkant van je bovenbenen. Daarmee activeer je de neurolymfatische reflexpunten van de buikspieren, waardoor er direct een betere connectie tussen de hersenen en in dit geval buikspieren gecreëerd wordt. De buikspieren worden als het ware geactiveerd. In de meeste gevallen betekent dit dat de functie van de buikspieren direct verbetert. Oftewel je bent direct sterker!

Wil je er meer weten of hier wat mee doen voor je training? Vraag ernaar in de box.