fbpx

Dag 6: Focus voor resultaat

Je begint als het goed is de eerste resultaten al te ervaren en leert steeds meer ins en outs van het PHP programma.

Je ziet dat steeds mee factoren ons vertellen wat er met ons lichaam aan de hand is. Het enige dat wij moeten doen is de focus leggen hierop en de vervolg stap zetten. Heb vertrouwen in het proces!

Misschien begrijp je nog niet altijd exact waarom je iets doet of hoe het precies werkt, maar dat komt vanzelf. Heb voor nu het vertrouwen dat alles gebaseerd is op kennis, wetenschap, ervaringen en resultaten.

Optimaliseren van gezondheid
Het gaat zoals gezegd niet alleen om de ‘gezonde’ voeding. Iedereen weet immers wel dat het eten van gezonde voeding en het vermijden van suikers resultaat zal opleveren. Maar daarnaast zijn er veel meer factoren die je zou moeten optimaliseren:

  • Het maag en darmstelsel
  • De timing van voeding
  • De combinaties van voedingsstoffen
  • Het ‘Second brain’
  • De hormoonhuishouding

Het PHP programma is er om jou gezondheid, fitheid te optimaliseren en je gelukkig te laten zijn met je lichaam. Zoals eerder verteld is dit een individueel proces. Dit is de reden waarom we gaan starten met online meeting. Hierin gaan we voortgang en tegenslagen bespreken. Dit doen we op de teams pagina van Fit & Krachtig. De video’s kan je altijd terug kijken. Maar.. Dit gaat je alleen helpen wanneer je echt brutaal eerlijk bent. Veel mensen doen alles om er goed uit te zien, houden daarom dingen achter of verdraaien de waarheid om er maar niet slecht uit te zien. Dit doen kleine kinderen ook. Als je echt geholpen wilt worden zorg ja dat je je volwassen opsteld en vertel je over je fouten.

Php is er ook om het optimaliseren van de parameters van gezondheid. Een goed functionerend lichaam brengt zichzelf in balans met als gevolg het verliezen van overtollig vet en het opbouwen van spierweefsel. Daarnaast zullen ook een verbeterde stoelgang, bloeddruk, slaap en energie het gevolg zijn van het in balans komen van het lichaam.

Trainingen hebben allemaal een hormonale output. Tempo, rust, sets en aantallen zijn van belang voor deze hormonale output. Dit is de reden dat je dit zo specifiek mogelijk wilt volgen. Want dat geeft je het meest optimale resultaat van je training.

Dan is er ook nog een groot verschil tussen het maken van herhalingen of het daadwerkelijk bezig zijn met de oefening. Dat betekent dus niet dat je alleen de maximale herhalingen moet maken, maar dat je ook echt gefocust bent op het technisch correct uitvoeren van iedere herhaling. Je concentreert je op het tempo én op de spieren waar je mee bezig bent. Voel de spieren die je traint tijdens het verlengen en verkorten, maar focus ook op het maximaal aanspannen gedurende één seconde wanneer de spier maximaal verkort is. Train iedere training voor perfectie!

Doe je ogen dicht
Het klinkt gek, maar het trainen met je ogen dicht zorgt voor een betere focus en een ongelofelijk veel beter resultaat. Dit is geen noodzaak maar het zorgt wel voor een zeer goede focus omdat je met je ogen dicht meer moet vertrouwen op wat je hoort en/of voelt. Wanneer je een zintuig uitschakelt, werken de andere beter.

Een ander belangrijk aspect met trainen is je ademhaling. Wanneer je kracht zet wil je uitblazen. Dit zorgt ervoor dat je meer kracht en explosiviteit bezit.

Het draait om focus
Als je aan het trainen bent dan train je. Ga tijdens de training dus niet staan te praten met de buurman, laat je niet afleiden en focus je op waar je mee bezig bent en vooral het uiteindelijke doel. Zorg ervoor dat je geen oproepen kunt ontvangen op je smartwatch, zet je telefoon uit en let niet op wat anderen aan het doen zijn. Het je jou moment en focus je op jou prestatie.