fbpx

Dag 17: Zo hou je alles goed vol

Het PHP gedeelte van deze voedingschallenge zit er zo goed als op. Hoe moet je dit nu gebruiken? Nou zoals al vaker opgenoemd is PHP er om de vertering van het maag- darm stelsel te verbeteren. Wanneer deze optimaal is, kan je weer wat meer gaan mengen. Ook als je merkt dat je slaap minder wordt en wat meer uit bed moet om te passen is het slim om de laatste maaltijd voor het slapen gaan te mengen.

Maar wanneer het je heel goed afgaat, is het natuurlijk goed om door te gaan. Hoe lang? Zo lang jij dichter bij je doel komt, is het goed om door te gaan met het programma. Wanneer je gewicht stagneert, of de resultaten wat minder worden ga je aanpassen.

De volgende stap die we gaan nemen, is hetgeen dat ik geleerd het bij Precision Nutrition, maar daarover later meer.

We gaan het nu eerst hebben over de geboekte resultaten, met het PHP einde in zicht:

  • Hoe voel je je nu?
  • Ga je de doelen behalen?  
  • Kan je eerlijk tegen jezelf zeggen dat je alles hebt gedaan wat je moest doen?
  • Of zijn de resultaten minder, maar ben je je ervan bewust dat je hier en daar steekjes hebt laten vallen?
  • Heb je alles bijgehouden en opgeschreven?

Planning is de sleutel tot succes
Door continu goed te plannen en te anticiperen op diverse uitdagingen die op je pad zijn gekomen heb je vast gemerkt dat het resultaat enorm verbeterde en dat het je allemaal wat makkelijker afging. Door alles maximaal goed voor te bereiden kun je voorkomen dat je traject door iedere onverwachte tussenkomst verstoord wordt. Dit maakt het veel makkelijker om te blijven doen, wat je moet doen. Planning is de sleutel tot alle succes. Dus bereid maaltijden voor die je voor kunt bereiden. Zorg dat je gekookte eieren, havemout en gemakkelijke producten als hüttekase, altijd klaar hebt staan.

Heb je gewonnen?
Je wist vooraf natuurlijk niet wat er ging komen. Maar ben je niet trots op het feit dat je oude patronen hebt doorbroken en/of nieuwe patronen hebt gecreëerd. Dat je je al veel bewuster bent van gezonde voeding. Dat je je meer bewust geworden van de excuses die je voorheen had. Of heb je nu ontdekt op welke manier van eten en trainen jouw lichaam het best reageert. Ook dan heb je al heel erg veel gewonnen!  

Leestip
Omdat je merkt dat je nu in een positieve flow zit en misschien nog wel wat kleine stapjes wilt zetten. Kan ik je aanbevelen om Elementaire gewoontes van James Clear te lezen. Een boek boordevol tips om kleine gezonde gewoontes aan je leven toe te voegen, op een manier die iedereen kan aanleren. Of Kleine Gewoontes van BJ Fogg een ander boek om kleine dingentjes in je leven te veranderen.