fbpx

Dag 15: Het belang van mineralen

Mineralen zijn van groot belang voor alles wat leeft. Zowel mensen, planten als dieren hebben mineralen nodig om te overleven. Voor een optimale gezondheid dienen alle verschillende macro mineralen, zoals sodium, kalium, magnesium en calcium in onze voeding te zitten. Ook de mineralen zoals ijzer, zink, koper, chroom, mangaan, molybdeen, selenium en jodium dienen dagelijks in het lichaam opgenomen te worden.

In de huidige tijd met Covid-19, zie je dat mensen vaak weinig ijzer in het bloed hebben en daarom nog lang conditionele klachten houden. Wat goed kan helpen is om een mineraalextract of peptide supplement te slikken in combinatie met extra omega 3. Deze supplementen zorgen ervoor dat de hemoglobine op pijl komt. Dit is een eiwit in het bloed dat zuurstof bindt.

Ook het immuunsysteem komt vaak ter sprake. De opname van mineralen speelt hierin ook een centrale rol. Zo kan L-glutamine er voor zorgen dat je darm conditie beter worden en daardoor de voedingsstoffen beter opnemen.

Wat wetenschappers zeggen

“Je bent niet wat je eet, je bent wat je daadwerkelijk opneemt”.

Wetenschapper en nobelprijswinnaar Linus Pauling zei ook wel:

“You can trace every disease, every sickness, and every ailment to a mineral deficiency. The search for better health begins with an adequate and ample mineral base.”

Dr. Rudin stelt zelfs dat ons metabolisme tot wel 50% kan dalen bij een tekort aan slechts één van de macromineralen. Een tekort kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor een optimale celfunctie.

Uitgeputte landbouwgrond
Het is algemeen bekend dat de landbouwgrond totaal uitgeput raakt door de moderne kweek technieken. Vanwege het tekort aan mineralen in de bodem hebben we dus ook te maken met een tekort aan voedingswaarde in onze voeding. Het is tegenwoordig dan ook eerder een uitzondering op de regel dat mensen voedingstekorten opbouwen; zelfs wanneer ze “gezond” eten. Dus ook wanneer je goed je best doet met je voeding, kan je nog last krijgen van voedingstekorten. Die tekorten kunnen grote gevolgen hebben voor je gezondheid.