fbpx

Dag 14: Het gewenste resultaat

Het doel waarmee de meeste mensen trainen, moet centraal blijven staan. Wanneer het doel verder van je af lijkt te gaan, zakt de motivatie. Om met training je doel te bereiken zijn een aantal zaken heel belangrijk.

Een plan

Heb jij voor jezelf een plan met betrekking tot je training. Een plan is dat je precies weet hoe vaak je in de week gaat trainen. Meer is wat dat betreft niet beter. Maar consistentie is de sleutel naar succes. Veel mensen beginnen vol goede moed, met 4 a 5 keer per week met trainen. Zoals al eerder besproken is herstel net zo belangrijk. Dus train nooit meer dan 3 dagen onafgebroken. Van de mensen die gemotiveerd beginnen met 4 a 5 keer gaan trainen, zie je dat ze dit voor 3 weken doen, dan hebben ze wat minder tijd en komen zomaar 2 weken niet. Dit heeft allemaal totaal geen zin. Wil jij echt verandering in je leven en bouwen aan een structureel goede gezondheid? Kies dan gewoon een aantal sportavonden, middagen of ochtenden en zet die gewoon vast. Zo wordt sporten een vaste routine en daar heb je veel meer aan dan al die golf bewegen.

Trainen vs. Bewegen

De eerste vereiste bij resultaat met sporten is dat jij je grenzen verlegd. Veel mensen worden niet eens moe, als ze bij de sportschool vandaan komen. Ze doen het meer omdat ze weten dat sporten goed voor ze is. Ze doen wat bewegingen zonder dat ze het lichaam uitdagen, het is meer een uurtje entertraining. Er is een verschil tussen daadwerkelijk gaan voor een fit en gezond lichaam en gewoonweg een uurtje sporten. De vraag aan jou is wil je gewoon meedoen, of ben je er om daadwerkelijk resultaat te halen?

Een logboek en tussen rapportage

Wil je voor echte resultaten gaan, dan zorg je voor verbetering. Je logt de workouts die je gedaan hebt, kiest uitdagende gewichten en maakt het jezelf niet te makkelijk. Echt resultaat halen met trainen komt niet met lekker op je gemak gewicht verplaatsen, maar komt met iedere keer die grens verleggen en iedere dag je prestatie van gisteren willen verbeteren. Daarom weten de mensen die training serieus nemen, precies wat ze gisteren gedaan hebben en houden hun voorgang bij in de app. Want als je geen vergelijkingsmateriaal hebt, hoe weet je dan of je op de goede weg bent. Als je wilt afvallen, hoe je dan ook niet je gewicht bij? Als je meer wilt verdienen, kijk je dan ook niet op je loonstrook? Als je een 5 kilometer wilt lopen let je dan niet op je afstand? Punt is als jij je traject serieus neemt hou je dingen bij voor jezelf.