fbpx

Dag 12: Testosteron en libido

Vandaag willen we wat dieper ingaan op een aantal supplementen welke het mannelijke hormoon, testosteron ondersteunt en je libido verhoogt.

Zink
Zink is een essentieel mineraal dat in verschillende delen van ons lichaam voorkomt. Zink is van groot belang voor het gezond functioneren van de sex organen en de prostaat, een goede wondgenezing, het verlagen van cholesterol en de behandeling van levercirrose. Dit is de reden dat je bij te veel of te weinig maagzuur op langere termijn automatisch ook problemen gaat krijgen met je zinkgehalte. Zink is belangrijk voor mannen om hun libido te verbeteren maar ook om het hormoon testosteron te verhogen. Een hoog testosteron hormoon, zorgt voor snellere spiergroei, wat leidt tot een beter metabolisme.

Ginseng
EĆ©n van de belangrijkste kruiden is Koreaanse ginseng. Ginseng geeft energie en ondersteunt het libido en de potentie. De bladeren van Ginkgo Biloba bevatten stoffen die goed zijn voor de bloedcirculatie; met name in de kleine bloedvaatjes. Ginkgo zorgt voor een goede toevoer van bloed naar alle delen van het lichaam.

Sarsaparilla
In India, ArgentiniĆ« en Mexico wordt de wortel van Sarsaparilla gezien als een middel om het liefdesleven een bijzondere impuls te geven. Zowel mannen als vrouwen kunnen van dit krachtig kruid profiteren. Dimethylaminoethanol (DMAE) is een organische verbinding die van nature in het lichaam voorkomt. Deze amino-alcohol wordt in minuscule hoeveelheden aangemaakt door de hersenen. In de voeding wordt het vooral in vette vis aangetroffen, zoals in sardientjes.

Dit zijn zomaar wat supplementen die mannen kunnen helpen, morgen gaan we dieper in op wat vrouwen kan helpen.