fbpx

Dag 11: Het zijn de kleine dingen die het doen..

We gaan vandaag weer even de buikomvang meten, om te kijken hoeveel voortgang je geboekt hebt. Meet je buik altijd ter hoogte van de navel. Wist je dat je met deze omvang berekening ook goed je vetpercentage kan berekenen? Als je als man de omtrek van je buik en de omtrek van je nek net onder je ademsappel meet, kan je deze hier invoeren. Bij de vrouwen moet je ook nog de omtrek van de heupen meten.

Veel mensen richten zich bij het gezond leven maar op 2 dingen. 1 trainen en 2 eten. Dit doen ook alle transformatie programma’s. Maar er zijn nog veel meer dingen van belang. Je wilt eerst kijken naar een aantal kleine dingen die jij in je leven kunt veranderen om, meer te bewegen, minder stress te ervaren, meer tot rust te komen. Wanneer je namelijk deze dingen gaat toevoegen in je leven, gaat je dagelijkse energieverbruik omhoog en dat zal je helpen om gezonder en fitter te worden zonder dat je er extra moeite voor hoeft te doen.

Hier volgen er een aantal.

Zorg ervoor dat je in je pauze een rondje loopt. Dit zorgt voor nieuwe energie die je krijgt van de buitenlucht en je krijgt meer vitamine d binnen. Lopen zorg ervoor dat je geestelijk tot rust komt

Zorg voor een goede nachtrust van 7-9 uur. Dit is onafgebroken slaap tijd. Zorg een uur voor dat je naar bed gaat dat je geen felle lichten als telefoon en televisie aanhebt dat zorgt voor een diepere slaap. Slaap je nu 5 uur? Dan probeer je iedere dag 5 minuten eerder naar je bed te gaan.

Probeer bij mooi weer met de fiets naar je werk te gaan.

Pak zo veel mogelijk te trap ipv de lift of roltrap. Dit zorgt weer voor meer beweging.

Haal op je werkplek zelf je koffie of thee en wanneer je dat toch doet bied het dan ook je collega’s aan.

Neem iedere de een uur de tijd voor dingen die jij leuk vindt, zoals lezen, je favoriete serie, puzzelen. Dit zorgt voor balans.

Ga mediteren 5 a 10 minuten voor geestelijke rust en stressverlaging

Doe 5 a 10 minuten yoga om je lichaam de rust te geven die het nodig heeft.

Plan alle dingen in die jij belangrijk vindt. Dit zorgt voor rust en overzicht.

Dit is een greep van simpele dingen die je op een dag kunt doen, die je helpen om meer beweging en gezondheid in je leven te krijgen. Kies er 1 of 2 uit en voeg die toe aan je leven. Wanneer je ze structureel in je leven doet, kies je een nieuwe en zo maak je stap voor stap een gezonder en fitter leven voor jezelf.