fbpx

6. Heb jij wat er nodig is… commitment

We gaan bijna echt van start met het PHP traject. Je moet dit niet zien als een dieet of iets tijdelijks. PHP is een leefstijl en het is meer dan eten alleen. Het is gezondheid, fitheid en een stressvrij leven. Voordat we echt gaan beginnen wil ik weten of je alle voorbereidingen al hebt getroffen.

 1. Heb je de supplementen in huis?
 2. Heb je ingepland wanneer je hoe je gaat trainen?
 3. Heb je combinaties gemaakt die jij lekker vinden om te eten en passen binnen de PHP regels.
 4. Weet jij de voedingsrichtlijnen uit je hoofd?

Dit zijn alle praktische dingen. Daarnaast wil ik je de vraag stellen, heb jij de juiste motivatie of wordt dit iets wat je gaat proberen? Alle dieeten werken namelijk, het zijn vaak de mensen die het uitvoeren die niet werken. Wanneer het te langzaam gaat naar het zin, dan gaan ze dingen aanpassen, maaltijden overslaan, omdat ze “zogenaamd” speciaal zijn. PHP werkt voor iedereen, mits je doet wat je moet doen en bij het plan blijft.

In het leger leer je dat wanneer je dingen op eigen initiatief gaat doen, je de missie in gevaar brengt. Zo is het ook met PHP, ga je zomaar weer iets doen dan werkt het niet. Maar je mag je dan de vraag stellen, werkt het dieet niet of werk jij niet?

Je doet het niet voor mij, je partner, je kinderen of je ouders. Dit moet je doen voor jezelf en dat anderen er voordeel bij hebben is leuk. MAAR HET GAAT OM JOU! Denk eens na wat je allemaal gaat leren over voeding, training, mindset en leefstijl keuzes en hou dit jou verder kan helpen voor de rest van je leven. Zodat je nu eens een je doel blijvend kan behalen en gezonde routines in je leven kunt opbouwen die jou echt helpen om ook op de lange termijn resultaat te blijven behalen.

Om voor jou het juiste commitment te creëren vraag ik je het volgende te doen:

 1. Maak een lijst van 50 dingen die in jou leven positief veranderen als je dit traject tot een succes brengt. Dit kunnen hele kleine dingen zijn als een bepaald kledingstuk dat je weer past, maar ook wat grotere dingen zoals meer zelfvertrouwen en gelukkig zijn met je lichaam. Deze lijst noem ik de motivatie lijst, wanneer je het moeilijk hebt neem je deze lijst er weer bij.
 2. Ga voor jezelf na wat jou precieze doel is met betrekking tot je lichaam, sportprestatie en leefstijl. Hoe ziet jou lichaam eruit, wat wil je dat je lichaam kan? Hoe ziet jou ideale leven eruit?
 3. Ga ook voor jezelf na wat er gebeurd met je als je zo doorgaat, hoe ziet je toekomst er dan uit?

Nu weet je wat er op het spel staat wanneer je niet doet wat je moet doen. Als je het moeilijk hebt herinner je jezelf hieraan.

De belangrijkste stap

Alles wat je tot nu toe in je leven hebt gedaan heeft je gebracht waar je nu bent. Het heeft je een bepaald identiteit gegeven. Bij jou identiteit heb je bepaalde normen en waarden gecreëerd. Mensen denken dat hun identiteit genetische is en dat je nou eenmaal bent wie je bent, Echter 25% is genetisch bepaald en 75% daar heb je zelf invloed op. Wanneer jij je vanaf vandaag anders gaat gedragen ziet jou leven er over een jaar heel anders uit.

Vanaf nu ga je een identiteit kiezen die bij jou gewenste persoonlijkheid en doel past.

 1. Wie wil je zijn?
 2. Wat voor karakter heeft die persoon?
 3. Wat doet deze persoon niet en wat juist wel?
 4. Hoe staat deze persoon in het leven?

Wanneer je voor een keuze staat, denk dan aan deze persoon. Wat zou die doen? Hoe zou die handelen?

Wanneer je gaat leven als de persoon die je wilt zijn, zal je stap voor stap die persoon worden. Dit betekend meer geluk, blijdschap en gezondheid. Maar voor je er bent wil je precies weten wat die persoon doet. Zo simpel is het op papier. In de praktijk is het een stuk lastiger en gaat het met vallen en opstaan. Maar weet dat is nodig om je doel te bereiken.