Op 12 juni deden wij als box mee aan Mudmasters. Het was een zeer geslaagd evenement met maar liefst 43 Fit & Krachtig leden. Zij liepen of 16 of 12 kilometer met obstakels. Wanneer je begint, hoop je dat je het einde haalt. Het is het moment om te laten zien wat je waard bent. Dat is zeer belangrijk voor sporten. Dat zijn momenten waar je op wordt getest, getest of je voldoende hebt voorbereid en getraind.

Iedereen van Team Fit & Krachtig heeft de Mudmasters tot een goed einde gebracht. We hadden ook niet anders verwacht. Leden binnen Fit & krachtig zijn hier immers voor getraind en hebben dus de meest optimale voorbereiding gehad.

Doordat wij een combinatie maken van kracht en conditie trainingen, ben je in staat om een evenement als Mudmasters af te leggen. Wat zijn nog meer de voordelen van het meedoen aan Mudmasters:

  1. Het geeft jouw zelfvertrouwen een boost

Wanneer je twijfel of je het niet redt en je behaalt de finish. Geeft dit je zelfvertrouwen een enorme boost. Je gaat meer geloven in eigen kunnen en behaald daardoor veel betere resultaten. Je zult eerder fysieke uitdagingen aan gaan en meer uit je comfortzone stappen, waardoor jij je leven zult verreiken. Daarnaast zal je meer nieuwe dingen ontdekken, wat een enorme positieve invloed kan hebben op je leven.

  1. Je groeit naar elkaar en krijgt nieuwe sportmaatjes

Samen afzien en elkaar door de modder heen helpen, schept een band. Je wordt onderdeel van de Fit & Krachtig community die elkaar stimuleer om het beste uit jezelf te halen. Dit is de eerste stap naar een gezond, fit en krachtig leven. Jij zult met meer mensen een band krijgen, waardoor je altijd wel iemand kent van de mensen met wie je traint. Dit zal je motiveren om vaker naar de box te gaan om te trainen. Je gaat je thuis voelen in de box en wordt onderdeel van een community. Hierdoor zal voldoende sporten gemakkelijk worden.

  1. Je mag trots zijn op jezelf

Je bent trots op jezelf en ook je omgeving is trots op jou. Je krijgt complimenten omdat je de finish behaald hebt en dit geeft een goed gevoel over jezelf. Dit gevoel smaak naar meer en geeft je meer liefde voor jezelf. Je eigenwaarde stijgt en je zult je blij, trots en dankbaar voelen.

  1. Je wordt mentaal sterker

Je zult het, in een Mudmasters run, niet altijd gemakkelijk hebben. Je zult je eigen grenzen opzoeken bij sommige obstakels. Maar wanneer jij obstakels overwint, groeit je mentale weerbaarheid en zal jij meer geloof krijgen in eigen kunnen. Je angst voor nieuwe uitdagingen zal verminderen. Wanneer je iets doet dat buiten jouw comfortzone ligt, stretch jij je grenzen. Hoe groter jouw comfortzone hoe meer jij nieuwe dingen zult ontdekken. Je zult nieuwe hobby’s ontdekken, die je leven rijker maken.

  1. Verbetering kracht en conditie

Wanneer je dingen doe die buiten je fysieke en conditionele kunnen liggen, zal je conditie en kracht toenemen. Je gaat tot de grens van je fysieke mogelijkheden en daardoor zal je sterker terugkomen dan daarvoor.

Het doel voor Fit & krachtig was om samen met de leden een leuke dag te hebben. De slogan is dat ook samen sterk! Samen gingen we met 1 bus naar het event, waar we elkaar allemaal naar de finish geholpen hebben. Toen we terug kwamen bij de box heeft iedereen heerlijk gedoucht en vervolgens hebben we samen gegeten van de barbecue.

We hebben samen gezweet, door de modder gerold elkaar opgetild, over obstakels heen geholpen en vooral heel veel samen gelachen. Sporten is volgens ons meer dan alleen maar met gewichten gooien. Het is een band opbouwen met elkaar, sociaal verbinden en samen leuk dingen doen. Op die manier word je samen sterk en zal het sporten en moment zijn waar je naar uitkijkt. Dat is de weg naar blijvend resultaat.

Wij jij graag trainen om mee te doen aan Mudmasters en wil jij graag onderdeel worden van onze community?

Boek hier je gratis proefles