Je gaat sporten om je doel te bereiken. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe, als jij je doel maar bereikt. Of dit nu afvallen, fitter worden of spiermassa aankomen is. Veel mensen kiezen wanneer ze hun doelen niet behalen, voor een Personal trainer. Dit helpt vele mensen met het bereiken van hun doel. Maar er zijn er ook genoeg die hun doel dan zelfs nog niet bereiken. Dit komt omdat ze hun probleem in de schoenen van de Personal trainer schuiven. Zo van, ik heb jou ingehuurd om mijn probleem op te lossen dus los het maar op. Dan leef ik lekker verder op de manier zoals ik leefde, maar nu met 1 of 2 keer per week training van jou erbij. Helaas gaat deze vlieger niet op. Want je zult alles zelf moeten doen.

Zelf doe ik helemaal geen afval trajecten meer als Personal trainer. Ik ben als trainer gespecialiseerd in het bewegen van het lichaam, het trainen van spieren, het oplossen van blessures en weet genoeg van voeding om jou te ondersteunen. Daarom kies ik ervoor om mensen met blessures te helpen, om beter te leren bewegen en om gewrichten weer pijnvrij te maken. Verder help ik mensen met een sport specifiek doel. Bijvoorbeeld het voorbereiden op een wedstrijd of het weg trainen van zwakke plekken. Daarnaast help ik mensen op weg met de basisbewegingen voor de groeples, wanneer ze geen ervaring hebben met krachttraining.

Maar als klanten af willen vallen, fitter willen worden of wat spiermassa wil opbouwen en ze hebben ervaring, dan verwijs ik ze graag naar de groepstraining omdat ze daar meer aan hebben. Waarom? Omdat dit voor hun net zo effectief, misschien nog wel effectiever is dan personal training. Via onze voedingsapp krijgen ze alle informatie die ze nodig hebben met betrekking tot voeding en de training zijn de beste trainingen om een fit en krachtig lichaam te krijgen. De voordelen die jij in een groepslessen gaat ervaren:

  1. Je traint altijd onder begeleiding

Je kunt alle vragen stellen die je wilt met betrekking tot fitheid, krachttraining en voeding. Daarnaast zal de trainer van dienst je corrigeren wanneer je iets fout doet. Dus de begeleiding die je nodig hebt om een beweging goed uit te voeren, die krijg je.

  1. Je stap gelijk een drempel over

Het naar de gym gaan is ongemakkelijk voor veel mensen. Maar dit kun je gelijk zien als een test. Hoe graag wil je nu eigenlijk fit worden? Je kunt wel wegblijven uit de groepstraining omdat je denkt dat iedereen je uit zal lachen of omdat je denkt dat je niet fit genoeg bent. Je stap een drempel over en dat is je eerst overwinning. Maar wanneer je deel gaat nemen aan de groepstraining en jij je mengt in de groep zullen mensen jou juist gaan helpen, stimuleren en voorzien van tips. Je zult ervaren dat mensen het juist knap vinden dat jij kiest voor een fit en gezond lichaam. Hoe ik dit weet? Omdat ik dit zelf ook heb gehad.

  1. Je gaat dieper in een groep dan alleen

Wanneer jij in een groep traint is opgeven geen optie. In een personal training kan je nog opgeven wanneer je denk dat je niet meer kunt en kun je dit faken. Als je in een groep stopt en ziet dat de rest ook doorgaat, zal jij ook doorgaan en echt je grens opzoeken. Daarnaast helpt het jou om alles uit je training te halen.

  1. Groepstrainingen bieden variatie

Door de variatie in de trainingen blijven deze uitdagend en leuk om te doen. Het wordt nooit saai. Variatie is een van de sleutelfactoren voor succes. Het lichaam wordt door variatie continu gestimuleerd om sterker en fitter te worden

  1. Je wordt een som van de mensen met wie je omgaat

Wanneer jij veel met fitte en gezonde mensen omgaat, zal je zelf ook deze gewoontes aannemen en uiteindelijk dezelfde normen en waarde gaan overnemen. Dit betekent dat het makkelijker wordt om gezond te leven omdat dit in de groep normaal is.

  1. Een stok achter de deur

Doordat jij je moet inschrijven en je samen met mensen sport, is het moeilijker om af te zeggen. Daarnaast is er altijd wel een bekende waarmee je kunt sporten en dat zorgt ervoor dat sporten ook een sociaal element meekrijgt, sporten wordt leuk en gezellig.

  1. Je training wordt op maat gemaakt

Doordat je traint in een kleine groep is er individuele aandacht voor iedereen. De trainer zal alle oefeningen aanpassen op jou kunnen. Dit zorgt ervoor dat het trainingen effect optimaal is.

Je ziet dat sporten in een groep vele voordelen met zich meebrengt. Ik zei vroeger altijd, onze groepstraining is de goedkoopste vorm van personal training. Tegenwoordig voeg ik eraan toe, ook de meest effectieve vorm!

Ook jij ook een trainen? Boek hier een proefles: