Veel groente en fruit eten is gezond. Er zijn zelf onderzoeken die uitwijzen dat wanneer jij 800 gram groente en fruit per dag eet, dat de kans op vele vormen van kanker en hart en vaatziekte nihil is. Maar hoe krijg je nu zoveel groente op een dag naar binnen? Want de meeste mensen willen dit wel maar lukt het niet door werk, of dat ze onderweg zijn of je hebt simpelweg geen inspiratie. Dat is waar dit blog goed van pas komt.

Daarnaast is het voordeel van meer groente eten, dat je lichaam gezonder wordt en dus beter in conditie komt. Voor de mensen die beter willen presteren in de box is dat fijn, maar ook voor de mensen die graag nog wat gewicht kwijt willen.

  1. Drink een eigen gemaakte groente smoothie

Ik drink zelf iedere dag een groene smoothie. Dit is gemakkelijk mee te nemen en bevat lekker veel groente. Voordeel van het zelf maken is dat je weet wat er in je smoothie zit. Ik zelf doe altijd 150 gram spinazie en een halve avocado in mijn smoothie. Daarbij doe ik een schep proteïne en dan nog eventueel een stuk fruit, water en amandelmelk. Het is gemakkelijk mee te nemen en erg gezond.

  1. Grill je groente

Voor groente tussendoor, neem ik vaak naast de rauw groente, ook gegrilde groente. Ik marineer deze met olijfolie, knoflookpoeder, curry poeder, paprika poeder en citroensap. Zo krijgt deze groente een lekker frisse smaak en doordat het gesneden is kan je het naast je brood in de broodtrommel doen. Mijn favoriete groentes om te grillen zijn aubergine en courgette.

  1. Eet muhammara

Hummes is er tegenwoordig in vele verschillende smaken. Veelal met groeten, zo heb je een bietenvorm, zongedroogde tomaten, kerrie en een van mijn favoriete, muhammara. Deze laatste vorm bestaat voornamelijk uit groente en is een goede keuze voor op brood.

  1. Beleg je brood met groente

Komkommerschijfjes, tomatenplakjes, paprika reepjes zijn dingen die je gemakkelijk op je brood kunt doen en zijn erg lekker in combinatie met de meeste vormen van beleg.

  1. Neem gemakkelijke groente mee bij je lunch

Komkommers en puntpaprika zijn groentes die ik regelmatig meeneem naar de box. Deze dingen zijn gemakkelijk te eten en zijn snel klaar. Daarnaast zijn ze erg gezond. Zorg ervoor dat je deze dingen altijd in huis hebt. Ze nemen niet veel ruimte in je werk tas. Wortels en tomaten zijn ook goede groente voor onderweg.

Het belangrijkste is dat je iets kiest dat bij je past en dat je goed kan volhouden. In het begin is het een beetje vreemd om bij alles groente te eten, maar dit went vanzelf en erg snel. Vooral wanneer jij het jezelf gemakkelijk maakt.

Gezondheid is een samenspel van trainen en bewegen, wil jij graag je gezondheid een boost geven?

Boek hier je gratis proefles