Personal training wordt in de sportwereld steeds populairder en dat is niet voor niets! Trainen met een personal trainer biedt vele voordelen. We zijn tegenwoordig steeds meer bezig met onze gezondheid. Niet alleen op het gebied van sporten en fitheid, maar ook met voeding. Daarin willen we het liefst advies op maat, afwisseling en resultaat. Overweeg je personal training te nemen? Lees hier wat de 7 voordelen van personal training zijn!

 De voordelen van personal training

1. Maximaal resultaat

We willen allemaal maximaal resultaat behalen, liever nog gister dan vandaag. Een personal trainer helpt je met het stellen van realistische doelen. Hij of zij heeft verstand van zaken en zorgt ervoor dat je de oefeningen goed en op een effectieve manier uitvoert. De trainer weet het best in welke volgorde je de training moet doen en hoeveel rust je tussendoor moet nemen. Je personal trainer coacht je om je doelen te behalen. Stap voor stap, maar wel op een zo effectieve en efficiënt mogelijke manier.

2. Motivatie

’s Avonds na een drukke dag op je werk is een avondje Netflix verleidelijker dan de sportschool. Of ’s ochtends als je wakker wordt en besluit dat een uurtje extra slaap toch wat beter klinkt. Hoe goed je voornemens ook zijn, het is soms te gemakkelijk om er van af te wijken. Als je sport met een personal trainer ligt dat wat anders, er is immers iemand die op je wacht. De personal trainer motiveert en inspireert je om je aan je schema te houden en iedere oefening tot het uiterste te gaan.

3. Persoonlijke aandacht

Een ander groot voordeel van personal training is de persoonlijke aandacht en begeleiding. Een personal trainer maakt, afhankelijk van je wensen en doelen, een persoonlijk trainings- en (soms ook) voedingsschema. Natuurlijk kun je het een en ander op internet vinden, maar dit is niet afgestemd op jou als persoon. Een trainingsschema van je personal trainer zal ook veranderen naar mate je dichter bij je einddoel komt.

4. De personal trainer zoekt de grens op

Het gevaar van ‘zelf trainen’ in de sportschool is dat je altijd blijft trainen op hetzelfde niveau in je comfort zone. Hierdoor past je lichaam zich niet aan en zal het lastig zijn om je doelen te behalen. Een personal trainer weet precies wanneer je lichaam nieuwe prikkels nodig heeft en durft de grens op te zoeken. Want juist het op zoeken van de grens zorgt voor een snellere progressie. Weer een stapje dichter bij je einddoel!

5. Personal trainer én coach

Een personal trainer doet meer dan alleen een persoonlijke training geven. Personal coach zou eigenlijk een betere naam zijn. Een personal coach begeleid jou naar een gezond en fit leven en helpt je jouw doelen te behalen. Daarbij wordt je gecoacht op fysiek vlak, maar vooral op het mentale gedeelte. Je leert omgaan met tegenslagen en met stress. Hoe zorg je ervoor dat je je gedrag in sommige situaties aanpast? Hoe verleg je je grenzen? Een personal trainer geeft je antwoord op deze vragen.

6. Investering in jezelf

Natuurlijk is personal training duurder dan een gemiddeld sportschoolabonnement. Het is een investering in jezelf, in je eigen gezondheid. Een sportschool is ook duur als je je doelen niet behaalt. Personal training gaat niet alleen om het sporten maar om een nieuwe gezonde levensstijl waardoor je gelukkig, energiek en krachtig in het leven staat.

7. Personal training is voor iedereen

Personal training is geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn of haar lichaam. Het maakt niet uit wat je leeftijd is en welke doelen je wilt behalen. Belangrijk is wel dat je een personal trainer zoekt waar je een klik mee hebt. Gebruik hierbij je gezonde verstand, lees referenties en ga af op je gevoel.

Fit & Krachtig

Zoals je kunt lezen heeft personal training vele voordelen. Met een personal trainer train je effectief, krijg je persoonlijke aandacht en bespaar je tijd. Het is een stok achter de deur, een persoonlijke coach die je motiveert het allerbeste uit jezelf naar boven te halen. Zoek jij een personal trainer in omgeving van De Goorn? Maak dan snel een afspraak voor een intakegesprek! Fit & Krachtig gaat voor transformatie en blijvend resultaat. Samen met jou bewandelt Tim Koning de weg naar een gezonde levensstijl, zodat jij je doelen kunt bereiken. Misschien geen gemakkelijke weg, maar samen gaan we ervoor. 

Gratis intakegesprek