Ouderdom komt met gebreken, zegt iedereen. Iedereen accepteert het, maar is het nu wel zo. Als ouderdom met gebreken komt, waarom zijn er dat nog mensen van 80 plus die ongelofelijke sportprestaties neerzetten. Waarom zijn er in de masters competitie van de Crossfit games in de categorie 60 jaar en ouder mannen die nog 170 kilo squatten en vrouwen die 100 kilo doen. Dit zijn gewichten waar menig sportschoolbezoeker van 25 jaloers op is. Kom ouderdom daadwerkelijk met gebreken of zijn er andere factoren die een rol spelen.

De grootste afname is waar te nemen in kracht , uithoudingsvermogen en het genereren van kracht, of te wel power. Je gezondheid en kwaliteit van leven worden naarmate je ouder wordt bepaald door je voeding, de hoeveelheid kracht waarover je beschikt en hoe goed jou uithoudingsvermogen je hebt. Deze dingen train je door middel van het bezoeken van een Crossfit box, in deze sport trainen ze jou om gezond ouder te laten worden.

Dat je op oudere leeftijd minder presteert dan in je jongere leven is een gegeven, echter dat wil nog niet zeggen dat je geen progressie meer kan boeken. Iemand van 70 die 5 keer per week een crossfit WOD doet heeft dezelfde fitheid als iemand van 30 die alleen een actieve baan heeft.

If you don’t use it you lose it. Veel mensen doen nooit krachttraining om verschillende uiteenlopende redenen, alleen wanneer jij gezond en actief in het leven wilt blijven staan, kan het motief zijn om dit juist wel te doen. Mensen die veel krachttraining doen worden gezond ouder, zijn actiever op oudere leeftijd en houden er betere sociale contacten op na, omdat ze goed ter been zijn en dus nog regelmatig op stap gaan.

Ongeveer 65% van de bevolking behaald de beweegnorm niet. Je moet beseffen dat hoe fitter jij bent, hoe minder kans je hebt op vroegtijdig overlijden. Maar dat is niet de reden dat alle mensen meer moeten gaan sporten. Je kwaliteit van leven gaat omhoog. Je bent actiever, sterker en langer actief in de dingen die jij leuk vind om te doen. Hoe eerder jij begin met kracht en conditie training, hoe groter de buffer is die jij opbouwt voor een later leeftijd.

Kracht en conditie training hoeft niet saai te zijn en je hoeft er niet voor naar de sportschool. Het crossfit programma wat er in vele boxen en ook bij Fit & Krachtig wordt aangeboden. Traint de elementen die jij nodig hebt om gezond ouder te worden. Power, kracht en conditie komen elke training terug. Leer je nieuwe mensen kennen en zal je versteld staan wat je nog op een oudere leeftijd kunt bereiken. Vele mensen die op latere leeftijd beginnen met sporten, voelen zich beter in conditie dan dat ze zich op jonge leeftijd voelen. Crossfit maakt je niet alleen sterker, het laat je actiever en gezonder in het leven staan. Daarnaast ga je er als je regelmatig traint er jonger uitzien en kan je tot op late leeftijd actief een sport beoefenen.

Wil jij ook gezond ouder worden?

Boek je gratis proefles