Op 11 november was het zover de indoor throwdown. Als eerste individuele atleet van Fit & Krachtig had Cindy zich gekwalificeert voor een groot Crossfit evenement. Er deden 160 atleten aan mee in 8 verschillende categorieen.

Om half 7 gingen we onderweg naar The Beach in Aalsmeer. Een hal waar normaal beach sporten als volleybal worden gedaan, was vandaag omgeturnt tot een Crossfit event terrein met de area’s. Het ene gedeelte was de beach area en je had de box area. Nadat we ons om half acht hadden gemeld, konden we ons gaan opmaken voor de briefing van de eerste WODs. Cindy had de week ervoor al doorgekregen welke bewegingen haar te wachten stonden, dus ze had als stiekem geoefend, maar evengoed was dit een spannend moment. De briefing vond plaats in een oude veilinghal. Waar alle atleten en hun coaches plaats namen aan een tafel. De eerste WOD werd met gemende gevoelens ontvangen door de atleten. Het was een 12 minuten AMRAP van Sandbag DT en Sandbag carry. Je merkte dat  niet iedereen met een sandbag getraind.

Sandbag DT bestaat uit 12 deadlifts, 9 ground to shoulder en 6 shoulder to shoulder met een zandzak. Dit was precies de Workout die Cindy de woensdag voor de indoor throwdown geoefend had. Dat gaf ons een licht voordeel. WOD 2 was een 10-15-20 in de combinatie van calorieën op de assault bike, knee raises en front squats. Het voorgevoel van Cindy had haar verteld dat ze moest fietsen in de finale, dus ook dit had ze regelmatig geoefend. Al met al waren we erg tevreden over de eerste 2 WODs en kon ze gaan voor een top 10 plek na 2 WODs.

Om 9:15 was het tijd om te knallen. Cindy was als 17e geplaatst en zat in heat 2 van de 3 in lijn 7. Ze wist wat ze moest doen en had er merkbaar zin in!. Intussen hadden Sandy en Sacha zich bij het supporters team gevoegd om haar aan te moedigen. Cindy nam vanaf het begin de leiding in haar heat. Haar naam werd meerdere keren benoemd door de speaker. Naarmate de workout vorderde kwam de andere deelnemers steeds dichterbij. Uiteindelijk werd Cindy derde in haar heat en 7de overall in WOD 1 met 10 rondes totaal, een hele goede prestatie.

Op naar WOD2. Ook bij WOD 2 knalde Cindy uit de startblokken, ze stapte als eerste van haar assault bike en deed 10 front squats en 10 knee raises later er ook ook weer als eerste op. Ze deed de eerste ronde in 58 seconden, iets waar zelfs de speaker verbaasd over was. Het snelle begin koste haar in de 2e ronde de leidende positie en de assault bike ging haar steeds meer tegenstaan, maar overall werd ze 12de in 7 minuut 16.

Na deze 2 workout kwam de pauze, iets waarin de atleten konden chillen en rustig muziek konden luisteren. Na de lunch maakte we ons op voor de briefing van WOD 3 en 4. We wisten dat we sled pulls en iets met een axle bar zouden krijgen, omdat deze al klaar lagen in de beach area, maar wat we zouden krijgen in de box was nog een raadsel, er waren nog vele bewegingen niet geweest. Na wat vertraging kwamen de WODs op het scherm. WOD 3 was 9 shoulder to overhead met een axle bar en 12,5 meter overhead walk voor 4 rondes en vervolgens 250 meter sled pull. Dat zou een zware word worden, zoals aan de reactie van alle atleten te horen was. Workout 4 was een chipper van 50 wall balls -40 box step overs -30 hang power cleans -20 burpees en 10 ring pull ups, een snelle en heftig WOD. Ook de tussenstand werd bekend gemaakt en de doelstelling voor de ochtend was gehaald!! Cindy was gestegen van plek 17 naar plek 7 en mocht aantreden in de heat met de beste 10 atleten van haar categorie.

Ook in WOD 3 ging Cindy als een van de snelste van start. De overhead walk werd een overhead Run en ze was als een van de eerste bij haar sled, die kl*te sled. Cindy had de pech dat ze in de meeste hobbelig baan zat waardoor haar sled veel zand meenam en dat maakte de workout alleen maar zwaarder. Ook hadden we niet goed begrepen wat wel een niet mocht met het vasthouden van de sled, iets wat niet in ons voordeel uitpakte. Volgende keer weten we nu hoe je je touw moet oppakken. Die sled was echt zwaar en koste heel veel energie.

Na WOD 3 was Cindy echt gebroken, die sled had er ingehakt. Maar na 45 minuten moesten we ons toch weer opladen voor WOD 4, de laatste van de dag. We gingen van start met de wall balls vervolgens naar de box step overs en zo voor. De energie was een beetje weg, door die slee en Cindy maakt de WOD op karakter af, iets wat haar  een 18e plaats in de workout opleverde.

Nu was het wachten op de einduitslag. Cindy werd als jongste deelnemer 16de van de 30! Ze was een plek gestegen ten opzichte van de kwalificatie en dat op haar eerste Event. Een super goede prestatie en echt iets om trots op te zijn. Deze dag liet zien waarom Crossfit zo’n toffe sport is. Iedereen helpt elkaar, moedigt elkaar aan en stimuleert elkaar om het beste naar boven te halen! Op naar het volgende event!

Ben je geïnspireerd om te gaan trainen?

Boek hier je gratis proefles