In dit blog ga ik je niet vertellen dat je gezond moet eten, of dat je veel moet sporten. Dat weet iedereen al. Dat is echter maar 1 kant van de medaille, daarnaast moet je mentaal sterk zijn. Je moet de wil hebben om dag in dag uit te willen presteren. Je moet bereid zijn om iedere dag de dingen te doen die nodig zijn om jou doel te behalen. Er zijn al genoeg blogs over voeding en training, dus dat ga ik je niet ook nog eens vertellen, ik ga het in dit blog hebben over mindset en stappen die jou kunnen helpen aan resultaat.

  1. Geloof in jezelf in je eigen talent

Iedereen heeft een idool, het is goed om iemand te hebben die je inspireert. Maar maak ze niet groter dan nodig is. Wat je namelijk moet weten is dat talent bestaat uit 2 onderdelen, fysiek talent en psychisch talent. Fysiek talent kan iedereen gemakkelijk ontdekken. Iemand kan uit het niet heel veel bankdrukken of squatten. Een ander is weer heel goed in pull-ups. Maar er zijn nog veel meer dingen belangrijk wil jij je doel behalen, namelijk je mindset. Er is namelijk in de wereld altijd wel iemand die beter is in dingen als jij. Laat je daardoor niet uit het veld slaan, jij moet je focus op wat jij goed kan. Een sport bestaat uit meerdere elementen, het gaat erom dat jij in jezelf moet geloven ondanks wat anderen zeggen. Scouts geven slechts hun mening.

  1. Denk Positief

Ben niet bang om te falen, iedereen faalt en mist een keer. Je instelling moet zo zijn: Messi weet dat hij van de 10 schoten er 3 inschiet, dus wanneer hij mist weet hij dat hij weer een schot dichterbij succes is. Iedereen maakt een keer een fout, het gaat erom dat je meer wint.

  1. Werk aan je zwakke punten

Sport bestaat uit meerdere elementen, je kan niet overal goed in zijn. Werk vooral aan de punten waar je niet goed in bent, zo wordt je meer allround. Mensen hebben de gewoonte om in hun comfortzone te blijven en de dingen te trainen waar ze op excelleren, echter er is veel meer winst te behalen in de zwakke punten.

  1. Probeer jezelf, maar ook de randzaken te verbeteren

Als je iedere dag iets met 1 procent verbeterd, moet je kijken waar je na een jaar staat. De sky ploeg in het wielrennen heeft deze instelling en is in 3 jaar de beste wielerploeg van de wereld geworden. Ook de kleine dingen dragen bij aan succes, ruim bijvoorbeeld je bod op als je klaar bent met eten of spoel je beker af na een kop koffie en zet hem in de vaatwasser, dit zorgt ervoor dat je gedurende de week minder stress ervaart.

  1. Respecteer jezelf maar ook anderen

Behandel mensen zoals ook jij behandeld wil worden. Iedereen kan iets toevoegen aan jou succes. Als je er maar voor open staat. Mensen helpen je gaat als je ervoor open staat en je ze respecteert.

  1. Probeer alles te geven in alles wat je doet.

Dit zorgt ervoor dat je leert het onderste uit de kan te halen. Je best doen op school en een goede sportprestatie gaan samen. Alle grote sporters weten dat je een bepaalde intelligentie nodig hebt om aan de top te komen en om er te blijven. Dus wanneer je op de koffie gaat zet je telefoon uit en luister naar wat er gezegd wordt. Doe je een studie, leer in plaats van dat je acht de computer of tv gaat zitten. Probeer van alles iets op te steken. Het zal je uiteindelijk helpen.

Wil jij werken aan je doel?

Boek je gratis intake