Op zaterdag 10 september was het zover, de bootcamp run. Een uitdagende obstakel run waar 14 leden van Fit & Krachtig aan meededen. Om 11:20 gingen we van start met operatie Truddy, 12 kilometer over hekken, schuttingen, door banden en met vooral heel veel bagger. Lekker smerig worden dus. Na enkele gemakkelijke obstakels en het rennen over het mountainbike parcours in Geesmerambacht, hoorde we water en dit vormde het eerste serieuze obstakel. 6 heuvels van prut waren uitgegraven en de uitgegraven grond had de organisatie vol laten lopen met water. Dit obstakel overwonnen we allemaal gemakkelijk, maar vervolgens moest we 25 meter lang tijgeren door een spoor van prut en net toen je dacht dat je er eindelijk was, mocht je weer terug.

Na deze obstakels vormde zicht twee groepen, die de gehele run bij elkaar hebben gelopen en teamwork hebben laten zien. Bijna ieder obstakel is door iedereen gehaald en sinds deze dag hebben we een eigen Lord of the rings bij Fit & Krachtig in Niels Vreeker, die een brug van 15 meter hangend boven het water van ring naar ring zwaaide en het obstakel overwon. Hij behaald de 3 obstakel die telde voor monkey King en is dus ook onze eigen monkey king!
Daarnaast is er ook een super prestatie neergezet door de “oudere garde” van Fit & Krachtig. Jan, Bob, Ton en Carla. Zij hebben geen obstakel overgeslagen en daardoor vele obstakel overwonnen waarvan ze op voorhand niet wisten dat ze het konden. Zij waren een voorbeeld voor menig deelnemer, die al om moeilijke obstakels heenliepen, omdat ze het bij voorbaat al opgaven.

Ook Sven Bos En Bram Schouten zijn een bewijs dat je met doorzettingsvermogen een heel eind komt. Sven sport sinds juni 2 keer per week en loopt 3 maanden later een obstakel run uit van 12 km, zonder obstakels over te slaan, een super prestatie.
Het laatste obstakel wil ik er ook nog even uitlichten, de bomb slide, een glijbaan die in een hoek van 60 graden op het water staat. Het wacht op dit obstakel was erg koud, omdat je net nat was geworden en je op de wind stond, daarnaast mochten er maximaal 4 deelnemers per keer naar beneden wegens veiligheidsmaatregelen. Maar het wachten was de moeite waard, zal hard als je naar beneden gaat is zeker de moeite waard om mee te maken.

Na de finish hebben we met de deelnemers nog een wel verdiend biertje gedronken op de mooie dag. Volgende jaar doen we weer mee en hopelijk met nog meer deelnemers!

Ook een keer een bootcamp run doen?

Boek je gratis proefles