Het stemmetje in je hoofd, bepaalt of jij je doel bereikt of niet.

Je heb nu wel wat lekkers verdiend, is een zinnetje dat veelal door je hoofd spookt, nadat je gesport hebt. Of je er naar luistert of niet is bepalend of jij je doel gaat behalen of niet. Waarom?

Doelstelling zijn iets wat je op lange termijn wilt behalen en vergen discipline. Het stemmetje in je hoofd is voor de korte termijn en werkt op emoties en verlangens. Wanneer je daar naar luistert, ben je tevreden gesteld op de korte termijn, maar wel weer een stap verder van je lange termijn doelstelling.

Waarom is dit het geval?

Het stemmetje in je hoofd is een beschermingsmechanisme en het houdt alles het liefste zo als het is. Het menselijk brein houdt namelijk niet van verandering. Dit is ook de reden waarom mensen een probleem hebben met doelstellingen behalen. Ze reageren op wat het stemmetje in hun hoofd zegt.

Wil jij je doel behalen, dan zal je het stemmetje moet negeren en niet meer moeten reageren op wat je voel, of denkt. Dan is een situatie gewoon en situatie waarin acties ondernomen moeten worden om je doel te behalen.

Je zal minder reageren op, ik heb geen zin, ik heb trek in chips of vandaag heb ik al zoveel gedaan, ik mag wel een dagje rust. Wanneer je minder op deze gevoelens reageert, zal je er beter mee om kunnen gaan en verdwijnen deze gedachten naar de achtergrond. Wanneer je je niet meer laat leiden door emoties en gedachten kan je werken aan de lange termijn en kan je daadwerkelijk je doelstelling gaan behalen.

Dus mijn advies is om je niet meer te laten leiden door verhalen en stemmetjes in je hoofd, maar de acties te ondernemen die nodig zijn om te bereiken wat jij wilt.

Die stem onder controle krijgen?

Boek een gratis intake