Het is allemaal mijn schuld , ik ben verantwoordelijk voor mijn acties. Dat is een les die ik geleerd heb uit het vorige boek dat ik las. Het boek genaamd extreme ownership geschreven door twee oud navy seal heeft een grote indruk op me gemaakt. Het is allemaal je eigen verantwoording en fouten die er gemaakt worden zijn je eigen schuld.

Iedereen maakt fouten, het gaat erom dat je van je fouten leert, je verantwoordelijkheid neemt om de fouten op te lossen. Daar wordt je een beter mens van .

Wanneer je dit analyseert is dit eigenlijk met alles zo. Als ik kijk naar mijn eigen verleden, gaf ik iedereen overal de schuld van, alle slechte dingen die mij overkwamen was de schuld van anderen en daar kon ik zelf niets aan doen. Ik heb vroeger bijvoorbeeld 110 kilo gewogen, daarvoor gebruikte ik het bekende excuus, je maar ik wordt dik van elke snoepje en die andere niet. Om vervolgens mezelf voor te liegen dat ik net zo gezond at als een dun iemand, die niet iedere dag een blikje frisdrank dronk.

En dit is slechts een van de vele voorbeelden. Een examen of toets niet halen omdat je zogenaamd geen tijd had om te leren, maar wel tijd om met je vrienden te voetballen. Niet presteren op zondag met de voetbal, omdat je zaterdag te druk was met andere dingen en dan na 20 minuten zeggen dat je geblesseerd bent.

Wil je resultaat halen draait het allemaal om eigen verantwoordelijkheid. Je moet de dingen eerst bij jezelf zoeken, dat is iets wat in dit boek centraal staat. En dat werkt door op alles in je leven.

Wanneer ik denk aan het proces van afvallen, dan komt daar mindset, volharding en discipline bij kijken. Dit zijn acties die je moet nemen om jezelf te laten afvallen. Je moet dag in dag uit de juiste keuzes maken. Dit gaat natuurlijk niet altijd goed, maar als je eens in de fout gaat, moet je zo snel mogelijk weer op het goede pad komen.

Je kan van iedereen de mooiste diëten voorgeschreven krijgen, uiteindelijk moet je het zelf doen. Mensen die nooit afvallen zeggen altijd het dieet werkt niet. Geloof mij bijna alle diëten werken, je volgt het niet goed! Ga maar na en ben eerlijk met je zelf, heb je echt gedaan wat er in het dieet staat, of in grote lijnen? De oplossing is, geef je fouten toe, leer ervan en zorg ervoor dat je het de volgende keer beter doet.

Dit zelfde geld voor sporten. Veel mensen die iets aan het lichaam willen doen gaan bijvoorbeeld hardlopen, fitnessen, tennissen of wat dan ook. De ene keer doen ze dit 6 keer per week, dan slaan ze een week over, dan weer 3 keer en dan 1 keer. Dat vraag ik: “hoe gaat het?” , waarop het antwoord komt: Ja, dit werkt niet. Als je dan vraag waardoor het komt dat, het sporten er bij inschiet, komt dat door allerlei omstandigheden( oftewel excuses). Het gaat erom dat je verantwoordelijkheid neemt en de dingen doet die je zegt dat je gaat doen. Dit verschaft jou en je omgeving om je heen duidelijkheid en andere resultaten.

Neem verantwoording en leiding over je leven. Gaat het fout, leer van je fouten en kom tot de gewenste resultaten. Kijk naar jezelf en wees eerlijk tegen jezelf, heb je echt gedaan wat je moest doen of deed je alsof?

Wil je meer resultaat in een wod? Wanneer ben je echt tot je grens gegaan of erover..

Hulp nodig bij het nemen van verantwoordelijkheid?

Boek je gratis intake