Training kost energie, daarom is het belangrijk om deze tot je te nemen voor je gaat trainen. Het is belangrijk om minimaal 1 uur voordat je gaat trainen te eten, dit om je lichaam de kans te geven het eten te verteren. Het is goed om een complete maaltijd te eten, dit wil zeggen een maaltijd die bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten.

Ik kies zelf graag voor snel verteerbare maaltijden zoals:

  • Havermout, bananen pannenkoeken met pindakaas
  • Kwark met fruit/muesli en noten
  • Uitsmijter met ham en kaas en avocado
  • Een salade met Quinoa en geitenkaas

Andere goede keuzes zijn:

  • Rijst met kip groente en noten
  • Pasta met olijven en gehakt
  • Biefstuk met aardappelen en een salade met avocado
  • Pasta salade

Daarnaast drink ik tijdens het trainen vaak een intra work-out shake, om mijn energie op pijl te houden. Deze bestaat uit 2 scheppen Whey en 2 scheppen waxy maize, Dit zorgt ervoor dat mijn energie op pijl blijft.

Naast het eten, drink ik voor mijn training 2 koppen sterke koffie, dit zorgt ervoor dat ik scherp en gefocust ben tijdens mijn work-out. Verder drink ik genoeg water voor en tijdens mijn work-out om de vochtbalans in het lichaam optimaal te houden.

Ieder lichaam is anders en zal anders reageren op voeding. Maar uit onderzoek is wel gebleken dat de meeste mensen voordeel kunnen halen uit complete maaltijden, een uur voor de training eten en cafeïne consumeren voor de training.

Waarom is het belangrijk om voor je training te eten?

Tijdens je training breek je spiereiwit af, heb je voor je training een complete maaltijd gegeten? Dan is er eerder eiwit beschikbaar om te werken aan het herstel van het lichaam en dit zal je herstel bevorderen.

Daarnaast heeft eten voor de training een psychologisch effect, wanneer je niet gegeten hebt lijk je altijd zwakker en gaat het tijdens je training altijd minder (het lichaam heeft voldoende energie voorraad), wil je daarom presteren tijdens je training, adviseer ik om te eten.

In mijn volgende blog gaan we het hebben over wat te eten na de training!

Boek je gratis proefles